Biodiversiteit Stimulans

De ecologische waarde van de natuur is enorm. De natuur is een regeneratief systeem dat ons continu voorziet van voedsel, water, grondstoffen en schone lucht. De natuur staat echter onder druk, en dit heeft serieuze gevolgen voor onze kwaliteit van leven. Het stedelijk gebied biedt veel kansen om biodiversiteit te bevorderen. Om het stedelijk ecosysteem te versterken en biodiversiteit te behouden, is inclusief ontwerpen essentieel. Voor plant- en diersoorten, maar ook voor de mens en onze leefomgeving.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun omgeving natuurlijker in te richten. Dat is waardevol voor allerlei planten en dieren, maar het heeft ook veel voordelen voor de mens. Een natuurlijke omgeving maakt bedrijven aantrekkelijker, voor de werknemers, de klanten en de omgeving.

Meer weten over een Biodiversiteit Stimulans voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op, wij werken graag samen met u naar een passende oplossing.

Biodiversiteit Stimulans voor bedrijven

Biodiversiteit, en natuur in brede zin, levert talloze diensten en producten aan onze maatschappij en economie. Het is onmisbaar voor ons als mens.
Waar een kantoor- of bedrijfspand staat zijn bijvoorbeeld geen bloemen en bijen. Maar het kan wel! In het netwerk van de natuur zijn tuinen, parken, waterlopen en vijvers belangrijke schakels die zorgen voor extra biodiversiteit.
Maar ook op parkeerplaatsen, gevels en daken kun je de lokale biodiversiteit stimuleren. Het ‘ver’groenen en ontstenen van uw locatie levert positieve effecten voor de biodiversiteit maar ook voor de gezondheid van uw medewerkers, omgeving en niet te vergeten UW BEDRIJFSIMAGO. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Middels een Biodiversiteit Stimulans zetten we voor u een aantal mogelijkheden op een rij. Door onze ervaring zijn wij in staat om uw score ten aanzien van Biodiversiteit te bepalen, te monitoren en samen met u te verbeteren. Een gezonde leefomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid!