Pensionado Harrie Keijzers zwaait af

By 17 maart 2021Overig
VEIA - [blog] pensioen Harrie

31 maart is de laatste dag van inspecteur Harrie Keijzers bij van Empel Inspecties en Advisering. Stilstaan bij dit moment is daarom wel op z’n plaats. Wie kan er nu beter over zijn loopbaan vertellen dan Harrie zelf? Wij geven hem graag het woord.

Opleidingen

“Na de lagere school ben in naar de Ambachtschool in Deurne gegaan en heb daar de opleiding tot elektricien gevolgd”, begint Harrie. “Vervolgens heb ik een MTS-opleiding elektra succesvol afgerond en mijn diploma ‘middelbare installatietechniek werktuigbouwkundige installaties’ behaald. En toen was ik klaar met mijn opleiding! Mijn kinderen hebben nooit begrepen hoe je een opleiding tot een goed einde kunt brengen zonder computer of rekenmachine.”

Aan de slag

“Mijn eerste baantje was als elektromonteur bij een vader/zoon-bedrijf in Deurne”, gaat Harrie verder. “We maakten hoofdzakelijk woonhuizen en varkensstallen – alles met de hand, want er waren nog geen schroefmachines. Daar heb ik het vak geleerd. Als het niet goed was moest je het afbreken en opnieuw beginnen. Dat doe je maar één keer!”

Na drie jaar wisselde Harrie van werkgever en begon hij als elektricien, om uiteindelijk door te groeien tot (leidinggevend) servicemonteur. “Uiteindelijk ben ik bij ENVO terechtgekomen, die mij aanboden om de SCIOS PI-opleiding te volgen”, hervat Harrie. “Rond die tijd heb ik Ruud van Empel leren kennen; hij was mijn begeleider voor de praktijkopdrachten.”

De overstap naar van Empel

“Er zijn datums en gebeurtenissen in je leven die je nooit meer vergeet: je weet nog precies waar je was en hoe je je voelde”, aldus Harrie. “25 september 2013 was zo’n dag: toen ging mijn werkgever failliet. Dan sta je ineens op straat met je jarenlange ervaring. De eerste die ik toen belde was Ruud, en hij heeft me niet in de steek gelaten. Na enkele gesprekken zag Ruud wel mogelijkheden om samen verder te gaan. Nadat ik met hard werken diverse SCIOS-certificaten behaald heb, ben ik eind 2013 begonnen bij van Empel Inspecties en Advisering.”

“Sindsdien is het hard gegaan; toen ik begon waren we met 10 personen inclusief Ruud als meewerkend directeur. En kijk waar we nu staan – van een ‘vriendenclubje’ naar een volwaardig bedrijf met een uitgebreid aanbod disciplines waar we trots op mogen zijn.”

Het is nooit af

“En dan is het ineens zover en breekt mijn pensionering aan”, concludeert Harrie. “31 maart is mijn laatste werkdag bij van Empel Inspecties en Advisering. Ik kijk trots en dankbaar terug op mijn tijd hier. In het begin was het wel even wennen, maar ik heb tot op de dag van vandaag een behulpzaam team van collega’s bij wie ik terecht kan voor een vraag of om mee te sparren. Dat werkt twee richtingen op, op het moment dat mijn inbreng ook gewaardeerd wordt.”

“Ik wil iedereen met wie ik deze reis heb mogen maken oprecht bedanken. Voor mij begint er een nieuwe fase in mijn leven waar ik heel bewust naartoe gewerkt heb en waar ik ook echt naar uitzie.”

Het is nooit af!

– Harrie Keijzers