Aanvraag herinspectie

Heeft u een herinspectie nodig? Wij staan voor u klaar!
Vul het herinspectie formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op betreffende de aanvraag.

Klik op onderstaande knop en vul de volledige gegevens in en voeg eventuele bijlages toe.

Herinspectie formulier

Herstelverklaring

U heeft een rapport van ons ontvangen waarbij is aangegeven dat de inspectie niet geheel conform het opgestelde inspectieplan is uitgevoerd en/of zijn er tijdens de inspectie geconstateerde gebreken, afwijkingen en/of defecten vastgesteld die een mogelijk risico vormen. Hoe nu verder? Eén van onze meest gestelde vragen en wij kunnen ons voorstellen dat het soms ook best ingewikkeld is. Achterin het rapport vindt u een “herstelverklaring”.

Klik op onderstaande knop om meer te lezen over de vervolgstappen.

Vervolgstappen herstelverklaring

Wijzigingen inspectieresultaat binnen 12 maanden

Inmiddels is het binnen de SCIOS-inspectiebranche bekend dat er een geldigheid is geïntroduceerd aan de termijn dat een inspectieresultaat gewijzigd kan worden in het landelijk SCIOS-portaal.
De motivatie hiervoor is als volgt:
• Het is niet redelijk van een SCIOS-inspectiebedrijf te verwachten dat het een goedkeurende verklaring afgeeft van een installatie die men meer dan 12 maanden niet heeft gezien.
• De wettelijke hersteltermijn bij stookinstallaties is twee weken conform het Besluit activiteiten leefomgaving. Dit is ook altijd al zo geweest.
• De advieshersteltermijnen bij elektrische installaties liggen voor enkele inspecties vast. Dit kan bijvoorbeeld bij SCIOS Scope 10 conform de NTA 8220 drie maanden zijn.

Klik op onderstaande knop om meer te lezen over de termijn.

Wijzigingen inspectieresultaat binnen 12 maanden
Waarom kiezen voor van Empel Inspecties en Advisering