Thermografie

Met een thermografisch onderzoek worden hotspots in uw installatie zichtbaar. Die kunnen een indicatie zijn van (naderende) problemen, veroorzaakt door defecte bedrading, verbindingen of geleidingen, waardoor uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt.

Inspectie met thermografie biedt veel (aanvullende) mogelijkheden en is dan ook vaak van toegevoegde waarde op de door ons aangeboden inspecties. In veel gevallen volstaan een visuele inspectie of een gebruikelijke meting niet om duidelijkheid te verschaffen. Daarom maken wij ook gebruik van thermografie; een meetmethode waarmee ongewenste temperatuurontwikkelingen aan het licht komen. Het is een technologie die van grote toegevoegde waarde is voor onze inspecties. Door middel van een infraroodcamera kunnen we bijvoorbeeld constateren of elektrische componenten meer dan normaal warmte produceren. Die constatering is met traditionele metingen vaak niet goed te maken.

Thermografische opnamen kunnen dan een mogelijk risico tijdig aantonen, nog voordat er sprake is van een gevaarlijke situatie of zelfs van uitval van machines. Thermografisch onderzoek maakt onder andere standaard deel uit van een Agro Elektra Inspectie en de VIER methodiek.

Offerte aanvragen

Zowel E als W

Thermografie wordt in de volksmond gerelateerd aan een elektrische installatie. Thermografie is echter op meerdere terreinen toepasbaar. Van Empel inspecteert zowel elektrische- als stookinstallaties. Thermografie is daarbij voor beide type inspecties uitermate toepasbaar. Lekkages, hotspots en warmteverliezen zijn met infraroodopnames perfect op te sporen. Ook schakel en/of bedieningspanelen kunnen door thermografische inspecties in beeld worden gebracht.