Over ons

Van Empel Inspecties en Advisering is al meer dan 20 jaar uw onafhankelijke partner voor inspecties en beheer van uw technische installaties (Elektrotechnisch en werktuigbouwkundig. Daarnaast adviseren wij middels Van Empel Milieu Advies tal van bedrijven met milieu-gerelateerde zaken. Wij zijn uw kennispartner op het gebied van milieu, preventie, veiligheid en continuïteit. Binnen ons team van specialisten staan deskundigheid, onafhankelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij rekenen heel Nederland tot ons werkgebied.

In het kader van SCIOS kunt u bij ons terecht voor:
SCIOS Scope 1 | SCIOS Scope 2 | SCIOS Scope 3 | SCIOS Scope 4d | SCIOS Scope 5 | SCIOS Scope 5a | SCIOS Scope 6NOx | SCIOS Scope 7a | SCIOS Scope 7b | SCIOS Scope 7c | SCIOS Scope 8 | SCIOS Scope 9 | SCIOS Scope 10 | SCIOS Scope 12 | SCIOS Scope 14

Wij helpen u graag

In het kader van milieu, energieverbruik (rendement) en veiligheid worden inspecties, metingen en registraties van uw installaties steeds belangrijker. In toenemende mate wordt de verantwoordelijkheid daarvoor bij de eigenaar/gebruiker gelegd. Wij helpen u graag bij het nakomen van uw verantwoordelijkheden, door voor u een duidelijk beeld te scheppen in het doolhof van wetten, regels, eisen en richtlijnen. Zodat u er gerust op kunt zijn dat u het nodige heeft gedaan om aan alle aspecten te voldoen.

Samenwerking

Van Empel Inspecties en Advisering kan u ondersteunen met uw SCIOS-certificering. Ook bieden wij de EBI-faciliteit, die borg staat voor uw certificering door middel van een samenwerkingsconvenant conform SCIOS.

Beleidsverklaring

Lees HIER meer over de missie, visie en kernwaarden van van Empel Inspecties en Advisering

Nieuws en cases

Hier vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen.

Lees verder

Onze partners

Van Empel is altijd op zoek naar het beste. Daar waar we de expertise niet zelf in huis hebben, betrekken we op uw verzoek, pure specialisten, met als doel het  project optimaal te kunnen invullen. Onze partners in deze zijn dan ook in staat om de hoge kwaliteitseisen van u en die van ons volledig waar te maken. Wij stellen ze graag aan u voor

Lees verder

Certificeringen

De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het beleid op het gebied van veiligheid, arbeid en milieu zijn niet alleen van groot belang voor onze medewerkers, maar ook voor die van onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Lees verder

iKeur

Van Empel Inspecties en Advisering is lid van iKeur een toonaangevende vereniging van objectieve leveranciers op het gebied van veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. iKeur geeft belanghebbenden het vertrouwen dat haar leden de deskundigheid hebben die nodig is om binnen de wet- en regelgeving een optimale oplossing te bieden.

iKeur is een nationaal gezaghebbend platform voor veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Ze wil standaarden bieden voor inspectie en opleiding op het gebied van veilige elektrische bedrijfsvoering, zodat de realisatie hiervan op een efficiënte en objectieve manier kan plaatsvinden.

Bezoek de iKeur website

SCIOS

Van Empel Inspecties en Advisering is volledig SCIOS-gecertificeerd. Dat houdt in dat wij op hoog kwaliteitsniveau inspecties, emissiemetingen en onderhoud uitvoeren aan technische installaties, waaronder stookinstallaties, biomassa installaties, elektrische installaties en arbeidsmiddelen.

Lees verder

Werken bij van Empel

Van Empel Inspecties en Advisering is een groeiende onderneming. Wij hebben regelmatig plaats voor specialisten op het gebied van inspecties, metingen en beheer van technische installaties (E en W). Op dit moment zoeken we een ervaren w-inspecteur, liefst woonachtig in het noorden en/of noord-oosten van het land en twee E-inspecteurs, liefst woonachtig in het midden of noorden van Nederland.

Bekijk onze vacatures

VAN EMPEL OPLEIDINGEN EN TRAINING

Van Empel Opleidingen en Training verzorgt opleidingen inclusief officiële examens op het gebied van W-techiek (SCIOS scope 1 t/m 7) en trainingen op het gebied van E-techniek (NEN 3140). Het management van van Empel Opleidingen en Training bestaat uit een ervaren team mensen dat hun sporen in de W- en E-sector verdiend heeft. Bovendien hebben we zitting in diverse besturen van brancheverenigingen, NEN- en SCIOS-commissies zodat we altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Naar van Empel Opleidingen en Training

B&R INSPECTIE & ADVIES

In 2021 heeft Van Empel, B&R Inspectie en Advies overgenomen. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen aanbieden. De overname zorgt ervoor dat Van Empel Inspecties en Advisering nog flexibeler en efficiënter te werk kan gaan. Dit komt door de geografische spreiding van beide bedrijven. B&R is gevestigd in Katwijk en Van Empel Inspecties en Advisering in Bergeijk en beide bedrijven hebben in het verleden al gezorgd voor een goede geografische dekking in Nederland. Vanaf nu kunnen klanten dus nog beter bediend worden, niet alleen vanwege de geografische dekking maar ook dankzij de gezamenlijke expertise van Van Empel en van B&R.

B&R Inspectie en Advies BV is door SCIOS gecertificeerd inspectie- en onderhoudsbedrijf voor de scopes 1 t/m 7c. Naast het SCIOS-certificaat beschikt B&R Inspectie en Advies BV tevens over een NEN-EN ISO 9001 en een VCA* certificaat. B&R Inspectie en Advies BV is tevens een “Erkend Leerbedrijf”. Deze Erkenning is door Kenteq afgegeven.

Bij B&R Inspectie en Advies BV werken stuk voor stuk goed opgeleide inspecteurs die hun vak verstaan. Regelmatig worden zij bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wet- en Regelgeving. Medewerkers van B&R Inspectie en Advies BV worden met enige regelmaat gevraagd om trainingen te verzorgen.

Naar B&R Inspectie en Advies

Ook op deze pagina

Uw mening graag

Deskundigheid, onafhankelijkheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij van Empel Inspecties en Advisering. Mocht u desondanks toch een aandachtspunt, suggestie of opmerking hebben over onze dienstverlening, dan horen wij dat graag. Met uw hulp kunnen we samen er alles aan doen om onze klanten, ook in de toekomst, naar volle tevredenheid van dienst te kunnen zijn. Wij zouden het dan ook enorm waarderen als u onderstaande enquête invult en verstuurd. Wij gaan er direct mee aan de slag.