HET ECHTE PREVENTIE SEMINAR 2018 - 22 maart Cinemec Utrecht

Echte Preventie...ook in jouw DNA?

 

De Echte Preventie Award 2018

Schrijf nu in en nomineer uw product of dienst

 

Over Echte preventie gesproken....

Ook bij u "tussen de oren?"

 

De focus op voorkomen?

Doe met ons mee op 22 maart 2018

Op 22 maart 2018 organiseert van Empel Inspecties en Advisering voor de tweede keer in successie  Het Echte Preventie Seminar, een inspirerend evenement. Ook dit keer verwachten wij een hoge opkomst bestaande uit vertegenwoordigers uit de installatiebranche en de veiligheidsregio’s, evenals risicodeskundigen, verzekeraars, vastgoedbeheerders et cetera.

Echte Preventie… focus op voorkomen

Echte Preventie vlinderdasmodelBij Echte Preventie ligt de focus volgens van Empel op het daadwerkelijk voorkomen van een calamiteit; dat zit in ons DNA! Preventief denken als investering in de continuïteit van de organisatie. Ook bij jou zit, soms diep verborgen, de wil om gevaar af te wenden. Echte Preventie wordt vaak gezien als kostenpost in plaats van een duurzame investering. We draaien er met z’n allen continue omheen. Wat zijn de aanknopingspunten? Waar gaan we naar toe.
Ps. Echte Preventie zit toch ook in jouw DNA?

Echte Preventie… ook in jouw DNA?

Wie doet er met ons mee? Wie kan er ook hardop zeggen dat Echte Preventie in het DNA van zijn of haar onderneming zit? Heb jij inmiddels de focus ook helemaal op voorkomen. We gaan graag de discussie aan; wat is jouw visie op Echte Preventie?

CineMec Utrecht

Opnieuw zal het CineMec het decor zijn van dit inspirerende evenement; wij zijn op dit moment al druk doende om invulling te geven aan het programma.  Ben je vorige keer niet geweest. Dit mag je nu echt niet missen.

(Voorlopig) overzicht van onze sprekers voor 2018

Richard Engelfriet
Dagvoorzitter

Richard Engelfriet is dagvoorzitter, auteur en spreker. Met onderwerpen als ‘Zo simpel kan het zijn’ en ‘De Succesillusie’ hielp hij al veel organisaties met versimpelen en laat hij u het verschil zien tussen managementmythes en zinvolle adviezen. Engelfriet verbindt als dagvoorzitter de sprekers met de bezoekers in de zaal. Na het succes van 2016 nu ook actief op 22 maart 2018. Stel dus vooral al uw vragen en laat u inspireren!

Lees meer

Sprekers 2018
Kunt u ons iets vertellen over voorspelbaar onderhoud?

Voorspelbaar onderhoud, predictive maintenance, je hoort het steeds vaker. Met behulp van de huidige technieken zijn we er steeds meer toe in staat om eventuele gebreken, storingen en dus stagnatie van het productieproces te voorspellen….. en te voorkomen. Zodra het over voorkomen gaat, komen we dicht in de buurt van Echte Preventie. We gaan immers voor het voorkomen van bv. brand,een ramp en/of stagnatie, sterker nog, we gaan voor continuiteit. Voorspelbaar onderhoud zit wat ons betreft keihard aan de linkerkant van het vlinderdasmodel. Wellicht wilt u als spreker op ons seminar ons de huidige stand der techniek laten zien. Neem gerust eens contact op.

Contact

drs. Juni Daalmans
Safety  psychologist

Het DNA is als de software op basis waarvan elk mens gevormd wordt. Hier ligt een proces van natuurlijke selectie aan ten grondslag. Verre ooms en tantes die het niet zo nauw namen met het vermijden van risico’s, waren vaak al ter ziele gegaan nog voordat ze zich hadden voortgeplant. Aan de andere kant van het risicospectrum zijn de voorzichtigste familieleden gestorven van de honger. Ergo, zij die er een matig risicoprofiel op nahielden hadden de grootste kans op te overleven. Nu anno 2018 de gevaren in de wereld enorm zijn toegenomen, wordt risicotolerantie een probleem. Gezien het aantal ongevallen dat we op het werk en zeker ook privé veroorzaken, kunnen we niet anders dan accepteren dat we meer preventieve acties nodig hebben dan ons lief is. Zonder enige druk hiertoe zouden we te vaak en te veel risico’s op de koop toenemen

Lees meer

Erik Overtoom
Fire Investigator

Erik Overtoom is eigenaar van OBEG en is internationaal gecertificeerd als Certified Fire Investigator door de International Association of Arson Investigators IAAI-CFI. Erik heeft meer dan 20 jaar ervaring als brandonderzoeker in de publieke en private sector. Hij is kerndocent/instructeur aan de Brandweeracademie IFV te Arnhem. Erik werkt als technisch en tactisch toedrachtonderzoeker met vergunning van het Ministerie van Justitie als particulier toedrachtonderzoeker POB 1280. Door (inter)nationale studies en jaren lange ervaring als forensisch technisch onderzoeker bij de politie en brandonderzoeker in de private sector is Erik uitgegroeid tot een deskundig vakspecialist. (NIVRE Register Expert).

Lees meer