Nieuws en Cases

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Veiligheidskleppen

Waarom zijn veiligheidskleppen belangrijk?

By | Hé van Empel (FAQ), Nieuws, W-inspecties

Waarom zijn veiligheidskleppen nou zo belangrijk?

Stookinstallaties zijn uitgevoerd met diverse elektrische beveiligingen. Dit kunnen drukschakelaars maar ook opnemers, thermostaten of sensoren zijn. Elk van deze beveiligingen heeft zijn eigen functie.

Thermostaten zoals de maximaal thermostaat of sensoren zoals de maximaal sensor bewaken en beveiligen de stookinstallatie tegen een te hoge temperatuur. Tevens wordt hiermee voorkomen dat de druk van het cv water te hoog wordt (lees boven de maximaal toegestane druk opgegeven door de fabrikant), als gevolg van een te hoge temperatuur van het cv water, en daarmee de stookinstallatie (onherstelbaar) beschadigd.

Maar wat nu als de maximaal thermostaat of maximaal sensor faalt als gevolg van bijvoorbeeld een afwijking in het elektrische circuit of een defect? Dan is er gelukkig nog de veiligheidsklep. Lees meer

Steun het Rode Kruis met jouw inspecties

By | Nieuws

Steun het Rode Kruis met het inplannen van jouw inspecties en draag bij aan onze veiligheid en gezondheid

Niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld werken hulpverleners de klok rond om medische zorg en voorlichting te verlenen. In Europa en Nederland houdt het Rode Kruis de situatie nauwlettend in de gaten en onderhoud contact met overheidsorganisaties om te handelen op het moment dat dit nodig is. Maar in veel andere landen in de wereld is deze extra zorg op dit moment al hard nodig. Het Rode Kruis biedt een extra vinger aan de pols in deze landen met een overbelaste gezondheidszorg en heeft hiervoor giro 7244 geopend.
Lees meer

coronavirus update

By | Nieuws

Van Empel Inspecties en Advisering hecht veel waarde aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers en relaties en volgt hierom vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM. Om de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen werkt de binnendienst waar mogelijk vanuit thuis, maar blijven gewoon bereikbaar via 088-1700100 en per e-mail voor al uw vragen. Zonder tegenbericht zijn de aangekondigde maatregelen niet van invloed op uw geplande afspraken. Met de huidige richtlijnen van het RIVM kunnen onze inspecteurs alle werkzaamheden blijven uitvoeren. Onze inspecteurs worden continue op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en zullen tijdens de inspecties rekening houden met de actuele richtlijnen.
Lees meer

Scope 1 + 2

EPBD III in relatie tot SCIOS keuringen

By | Hé van Empel (FAQ), Nieuws

Vanaf 10 maart 2020 wordt de keuringsverplichtingen voor verwarmings- en airconditioningssystemen van de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) herzien. In verband met de in 2018 besloten Europese Richtlijnen voor de energieprestatie van gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD) wordt naast de keuringsplicht voor airconditioningssystemen een aanvullende keuring op het ruimteverwarmingssysteem van gebouwen ingevoerd.
Lees meer

Medische Gebruikte Ruimten

Inspecties van Medisch gebruikte ruimten

By | E-inspecties, Nieuws

Medisch gebruikte ruimten omvatten alle ruimtes waar medische behandelingen worden uitgevoerd. Dit kunnen eenvoudige spreekkamers zijn, maar hieronder valt ook de operatieruimte en de intensive care. Voor de veiligheid van de patiënten en het medisch personeel te waarborgen, worden er extra eisen gesteld aan de elektrische installaties in de medisch gebruikte ruimten.
Lees meer

Ondernemer van het jaar 2020

Ondernemer van het jaar 2020?!

By | Nieuws

Jaarlijks wordt in Bergeijk de Ondernemer van het jaar prijs uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan een van de drie genomineerde ondernemers. Iedereen binnen de gemeente Bergeijk, medewerkers, zakenpartners, of inwoners, kunnen ondernemers voordragen voor deze prijs die vooral voor waardering staat. Dit jaar is ondernemer Ruud van Empel met trots door het ‘van Empel team’ voorgedragen en nu ook officieel genomineerd voor ondernemer van het jaar Bergeijk.
Lees meer

van empel - Edward

Nieuwe collega verkoopteam

By | Nieuws
Edward de Jongh is nieuw in het verkoopteam bij van Empel Inspecties en Advisering. Als Technische Accountmanager is Edward verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de grote key accounts in Nederland. Met 13 jaar ervaring als EBI inspecteur in de industrie zal Edward nieuwe en bestaande klantrelaties verder ontwikkelen in de industrie- en installatiesector in heel Nederland. Naast zijn werk is Edward actief bij de vrijwillige brandweer in Drenthe, waar hij niet alleen tijdens, maar ook na werktijd zorgt voor een veiliger Nederland.

Lees meer

Team van Empel (wij zijn van Empel)

Van Empel zoekt jou! Vacature Sales Manager

By | Nieuws

Van Empel Inspecties zoekt jou!

vacature Sales Manager

Heb je een sterk commercieel inzicht en een technische achtergrond? Jouw opdracht als Sales Manager bij Van Empel Inspecties en Advisering is het uitbouwen van onze commerciële activiteiten binnen technisch Nederland. Ben je daarnaast in staat om een ambitieus verkoopteam aan te sturen en heb je de drive om nieuwe en bestaande markten mee te ontwikkelen? Dan ben jij de Sales Manager die wij zoeken!

Je hebt als taak onze commerciële activiteiten in heel Nederland verder uit te bouwen, door zelf op zoek te gaan naar nieuwe leads en mogelijkheden binnen bestaande relaties. Anderzijds zorg je intern voor de aansturing en de verdere opbouw van onze verkoopafdeling.

Lees meer

Fijne feestdagen en een schitterend 2020!

By | Nieuws
Het jaar nadert zijn einde; de kerstdagen staan voor de deur en daarna volgt het nieuwe jaar! Wij willen daarom iedereen prettige kerstdagen wensen en alvast een schitterend 2020.

Wij kijken tevreden terug op een geslaagd jaar met allerlei mooie en uitdagende projecten. We willen daarom ook al onze opdrachtgevers bedanken voor het door hun gestelde vertrouwen in ons. Samen hebben we een mooi jaar achter de rug. We kijken er naar uit om onze samenwerking in 2020 verder uit te bouwen.

Lees meer