Nieuws en Cases

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

17 november: Inspectie Meetmarkt in Cuijck

By | E-inspecties, Evenementen, Nieuws

Inspectie Meetmarkt

Op donderdag 17 november staan van Empel Inspecties en Advisering en van Empel Opleidingen en Training op de Inspectie Meetmarkt in Cuijck!

Deze informele bijeenkomst is voor iedereen die zich bezig houdt met inspecties van (met name) elektrische installaties. De dag wordt verzorgd door verschillende bedrijven die zich bezig houden met meetapparatuur, hulpmiddelen en software die bedoeld zijn voor het uitvoeren van inspecties en het rapporteren daarvan. Gedurende de dag zijn er een aantal lezingen met als uitgangspunt SCIOS Scope 12.

? Donderdag 17 november 2022
?️ Van Der Valk Hotel Cuijk (Raamweg 10, 5431 NH Cuijk)
www.inspectie-meetmarkt.nl

Vanuit van Empel Inspecties en Advisering wordt de presentatie door John de Weerd (accountmanager) verzorgd met het onderwerp: “Doe mij maar een inspectie van de elektrische installatie!” Benieuwd naar de andere presentaties? Bekijk dan het volledige programma op: www.inspectie-meetmarkt.nl/presentatie-tijden

Wil jij (gratis!) aanwezig zijn op de Inspectie Meetmarkt? Meld je dan nu aan via: www.inspectie-meetmarkt.nl/aanmelden/

Graag tot dan!

4 oktober – Expertsessie: De veranderende wet- en regelgeving in het kader van milieu en stikstof

By | Milieu Advies, Nieuws

De veranderende wet- en regelgeving in het kader van milieu en stikstof

Het mondiale klimaatvraagstuk, energiebesparende maatregelen, en zaken als de stikstofcrisis zorgen ervoor dat ook u als MKB-bedrijf meer en meer te maken krijgt met nieuwe verplichtingen.

Als bedrijf is het belangrijk om snel in te kunnen spelen op veranderingen binnen uw branche. Optimaal beheer van uw installaties zorgt voor efficiënter omgaan met energie, veiliger zijn voor mens en milieu, kosten besparen en meer continuïteit in uw bedrijf.

Ieder van deze belangen verdient de volle aandacht en waar ze elkaar raken is een goede balans nodig.

Op de bijeenkomst van Kempen Continu van 4 oktober wordt u door Van Empel Inspecties en Advisering bijgepraat over de over de veranderende wet- en regelgeving in het kader van Milieu en stikstof en praten we u bij over onze inspecties en hoe we u daarin kunnen ontzorgen.

PROGRAMMA 4 OKTOBER

  • 7.00 uur Ontvangst en ontbijt
  • 7.30 uur tot 8.30: Presentatie incl. vragenronde door Huub Wilborts
  • 8.30 tot 9.00 uur: Netwerken

Wil jij ook bij deze expertsessie aanwezig zijn? Meld je nu aan via: https://lnkd.in/eQdfj-aZ

 

Waarom een AERIUS berekening uitvoeren om de stikstofdepositie te bepalen?

By | Nieuws

Na een uitspraak in mei 2019 ontstond in Nederland de stikstofcrisis, een crisis die tot op de dag van vandaag nog altijd vraagt om nieuwe oplossingen voor Nederland, en niet alleen in de agrarische sector. De stikstofbelasting is nergens zo groot als in Nederland en in alle sectoren moeten emissies de komende jaren fors terug om te kunnen voldoen aan de nieuwe landelijke stikstofreductiedoelen. De overheid heeft hiervoor een nieuw stikstofbeleid opgesteld en dat heeft gevolgen voor nieuwe plannen, projecten, bestaande bedrijven en nieuwe bedrijven.

Lees meer

Prijsindexatie (per 1-7-2022)

By | Nieuws, Overig

Beste relatie,

Hierbij houden we u graag op de hoogte van onze prijsindexatie, ingaande per 1 juli 2022. In verband met de huidige inflatie en gestegen reiskosten zijn wij helaas genoodzaakt om ook onze prijzen te indexeren. We doen dit absoluut niet graag, maar in deze situatie ontkomen we er niet aan.

We hopen op uw begrip.

Dré Timmermans in Paars magazine!

By | E-inspecties, Nieuws

“Steeds meer verzekeraars verplichten het keuren van technische installaties en de aangesloten apparatuur. Lang niet alle ondernemers weten dat en als adviseur is het dan ook je taak om ze hierop te wijzen.” Dit vertelt Dré Timmermans (Operationeel Directeur bij van Empel Inspecties en Advisering) in magazine Paars van de De Goudse Verzekeringen. Verder vertelt Dré wat een elektrische installatie nu echt inhoudt, hoe je met een inspectie de veiligheid van je bedrijf vergroot en wat de meest voorkomende oorzaken van een brand zijn.

Lees meer

Ruud van Empel genomineerd voor: Ondernemer van het jaar

By | Nieuws, Overig

Ruud is begin 2020 genomineerd voor Bergeijkse ondernemer van het jaar. De uitreiking van deze prijs kon destijds niet plaatsvinden vanwege Corona, maar dit jaar gaat het eindelijk gebeuren! De uitreiking vindt plaats op 9 maart, om 19:00 uur in Den Eijkholt in Luyksgestel.

“Ik ben trots dat ik door mijn team genomineerd ben voor deze prijs”, vertelt Ruud. “Ik zie mijzelf namelijk echt als een teamspeler.” “Personeel is niet automatisch een team, daar moet je aan werken. Ik doe dat samen met Dré en Michael. Zonder onze mensen zijn we niets. Als alles verloopt zoals ik dat graag zie, dan kan ik daar echt van genieten.”
Lees meer

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

By | Nieuws, Overig, Samenwerkingen

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

Bergeijk, juli 2021 – Van Empel Inspecties en Advisering heeft B&R Inspectie en Advies overgenomen. De overname van B&R zorgt voor een sterkere positie in de markt voor Van Empel. “Samen sterker verder, dat is ons doel”, aldus Ruud van Empel, directeur van Van Empel. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen aanbieden.

Johan van Veen, Mar Remmelzwaal en Wim de Best, de directie van B&R Inspectie en Advies, gaven aan voorzichtig te kijken naar een overname aangezien dit goed is voor de toekomst van het bedrijf B&R. Ruud van Empel, directeur van Van Empel, kent B&R al jaren. “Het is een goed bedrijf met een goede naam in de markt en met kwalitatief goed personeel, toen ik hoorde dat ze voorzichtig aan het kijken waren voor een overname heb ik direct contact opgenomen. De klik was er meteen. Dat hebben we goed uitgewerkt met elkaar en daarom gaan we nu: samen sterker verder.”

De overname zorgt ervoor dat Van Empel nog flexibeler en efficiënter te werk kan gaan. Dit komt door de geografische spreiding van beide bedrijven. B&R is gevestigd in Katwijk en Van Empel in Bergeijk en beide bedrijven hebben in het verleden al gezorgd voor een goede geografische dekking in Nederland. Vanaf nu kunnen klanten dus nog beter bediend worden niet alleen vanwege de geografische dekking maar ook dankzij de gezamenlijke expertise van Van Empel en van B&R.

De komende tijd gaan we samen onder de loep nemen wat de sterke punten zijn van beide bedrijven om vervolgens de krachten te bundelen. We krijgen een groter scala aan specialismen en die gaan we bij elkaar brengen. Op die sterke punten en krachten gaan we samen voortborduren en zo nog sterker de toekomst in.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ruud van Empel, directeur van Empel Inspecties en Advisering door te mailen naar: rve@vanempelinspecties.com of te bellen naar: +31630649018.

Wilt u meer weten over de overname?

Meer informatie over de overname
Efficiency Scale

Nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijnen

By | Niet gecategoriseerd

Wat betekenen de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn voor u?

Sinds vorig jaar is de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPDB III) omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar op 1 januari 2022 de nieuwe Omgevingswet bij. Samen zijn dit twee veranderingen die voor uw installaties en installatieverantwoordelijken zeer ingrijpend kunnen zijn. Daarom organiseren wij op 14 april een webinar kennissessie. Hierin praten onze experts Dré Timmermans en Michael Kuylaars u bij over wat dit voor u gaat betekenen. Is uw bedrijf klaar voor deze nieuwe wet- en regelgeving? Na onze kennissessie weet u het antwoord op die vraag!

Nieuwe Omgevingswet

Wat gebeurt er met het Bouwbesluit en het Activiteitenbesluit? Wat zijn termen zoals ‘Besluit activiteiten leefomgeving (BAL)’ of ‘Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL)’? Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over onderwerpen die op dat moment actueel of aanstaande zijn. We merken dat er rondom de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn veel onduidelijkheid heerst.
Mensen vragen zich af hoe zij hier invulling aan moeten geven, wie dat moet doen, en over welke certificeringsregelingen zij dienen te beschikken. Wij nemen u mee in deze transitie die valt onder de nieuwe Omgevingswet en vertellen u waar u als installatie-eigenaar, beheerder en ontwerper aan dient te voldoen.

EPBD III-richtlijn

Vorig jaar is de nieuwe Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) richtlijn omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Deze maatregelen bestaan uit drie pijlers:

  • Aanvullende eisen voor de energiezuinigheid van installaties in gebouwen;
  • Aangepaste keuringsverplichtingen voor verwarmingen en airconditioning;
  • Uitbreiding laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Welke gevolgen heeft dit voor u?

Kennissessie op 14 april

Onze digitale kennissessie is erop gericht om u wegwijs te maken in de regelgeving rondom de nieuwe Omgevingswet en de EPBD III-richtlijn. We gaan in op veelvoorkomende vragen rondom deze onderwerpen, de nieuwste technische ontwikkelingen, en welke gevolgen dat voor u heeft. Graag willen wij u inspireren en tips geven die de veiligheid van uw bedrijf ten goede komen. Na onze kennissessie heeft u de kennis om in kaart te brengen wat de gewijzigde wetgeving en richtlijnen voor uw bedrijf betekenen.

Aanmelden voor de webinar kan via deze link. De kennissessie vindt plaats op woensdag 14 april van 11.00 tot 12.00 uur. De kennissessie is eenvoudig te volgen vanaf uw telefoon, laptop of tablet. Wanneer u zich ingeschreven heeft ontvangt u nadere inloggegevens waarmee u op 14 april direct kunt inhaken. De Omgevingswet en EPDB III-richtlijnen bezorgen menig ondernemer de nodige vragen; na onze kennissessie kunt ú in ieder geval aan de slag. Mogen wij op uw aanwezigheid rekenen?

VEIA - klantcase Kropman Raoul Tangerink

Partner aan het woord: Kropman Installatietechniek B.V.

By | Overig

Kropman Installatietechniek B.V. heeft als missie gebouwen groener, gezonder en efficiënter te maken. In een duurzame werkomgeving voelen mensen zich prettig en kunnen zij optimaal presteren! Kropman kan haar klanten op diverse manieren ondersteunen: van ontwerp en realisatie tot beheer en exploitatie. Van Empel Inspecties en Advisering werkt met Kropman samen door middel van een raamcontract. Hoofd inkoop Raoul Tangerink vertelt u graag hoe deze samenwerking eruitziet.
Lees meer

Meer informatie

Waarom kiezen voor van Empel Inspecties en Advisering