Nieuws en Cases

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Doe mij maar een NEN 3140 inspectie….

By | Hé van Empel | Geen reacties

Doe mij maar een NEN3140 inspectie….

NEN3140Toe aan een nieuwe auto? Dan belt u toch gewoon een willekeurige dealer en vraagt u: doe mij maar een auto……Het maakt u immers toch niet uit wat voor merk, type, kleur of omvang deze heeft. O, ja..hij mag niet te duur zijn.

Klinkt toch een beetje vreemd. De verkoper aan de andere kant van de lijn zal waarschijnlijk toch wel doorvragen of u nog bepaalde voorkeuren heeft zoals een budget, misschien de omvang van uw gezin en of u er wel eens wat langere afstanden mee rijd. Allemaal vragen om uw behoefte af te stemmen op het te leveren product. Misschien toch even langsrijden en wat modellen bekijken.

Doe mij maar een NEN 3140 inspectie

Met grote regelmaat krijgen wij deze vraag, eventueel aangevuld met de opmerking: “moet ik hebben voor mijn verzekering..”. Vragen over de omvang van de uit te voeren inspectie blijven onbeantwoord. Doe maar even een prijsje.
Lees meer

RisicosInBeeld wint Echte Preventie Award 2017

By | Evenementen, Seminar | Geen reacties

RisicosInBeeld wint Echte Preventie Award 2017

Echte Preventie Award 2017In de afgelopen periode ontvingen we weer  veel ideeën over Echte Preventie. Vijf partijen hebben zich uiteindelijk aangemeld voor De Echte Preventie Award 2017. De vraag was: Wie van deze partijen benadert “Echte Preventie” het meest?
Er is massaal gestemd en uiteindelijk is met 49 % van de  uitgebrachte stemmen RisicosInBeeld de winnaar van de Echte Preventie Award 2017 geworden. Op 20 mei aanstaande zal deze tijdens Kempentech 2017 worden uitgereikt.
Lees meer

Het Echte Preventie seminar 2018

By | Evenementen | Geen reacties

Het Echte Preventie seminar 2018

CineMec Utrecht
Op 22 maart 2018 organiseert Van Empel Inspecties en Advisering opnieuw het Echte Preventie seminar, een inspirerend evenement in het CineMec theater te Utrecht.
Een geheel verzorgde middag, inclusief lunch, met diverse interessante sprekers die vanuit meerdere invalshoeken het thema “Echte Preventie” zullen belichten. Daarnaast is er, wederom onder de enthousiaste leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet ruim baan voor uw vragen, suggesties en ervaringen over dit onderwerp.
Echtepreventie staat voor alles wat gericht is op het daadwerkelijk voorkomen (en dus niet beperken!) van een calamiteit.

U bent of kent een inspirerende spreker

We zijn druk al doende met de invulling van het programma voor 2018 en wellicht hebt u recent iemand gehoord of gexzien waarvan u denkt dat hij of zij een goede aanvulling voor ons thema Echte Preventie kan zijn. Laat het ons dan even weten. Alvast bedankt.

Meer informatie en aanmelden

SCIOS breidt aantal scopes uit

By | Hé van Empel | Geen reacties

SCIOS breidt aantal scopes uit

Bron: Installatie.nl

VE-sfeer-011De SCIOS-inspecties voor stookinstallaties worden vereenvoudigd en praktischer. Daarnaast komen dit jaar nieuwe scopes voor brandrisico-inspecties en explosieveiligheid. Dit betekent dat het werkgebied voor SCIOS-inspectiebedrijven vergroot kan worden. Op dit moment hebben 200 inspectie- en onderhoudsbedrijven in Nederland één of meerdere scopes van het kwaliteitssysteem, waarbij zowel de bedrijven zelf als de inspecteurs/monteurs gecertificeerd zijn door een certificatie-instelling. Het gros hiervan houdt zich bezig met scope 1 en 2, daaronder vallen de (collectieve) stookinstallaties (inclusief de brandstoftoevoerleidingen) van woongebouwen, utiliteitsgebouwen en MKB-bedrijven.
Lees meer

Van Empel op KempenTech 2017

By | Evenementen, Seminar | Geen reacties

Van Empel op KempenTech 2017

KempentechVrijdag 19 en zaterdag 20 mei presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische mensen. Daar mogen we trots op zijn. Op KempenTech zetten we de Kempische bedrijvigheid en techniek in de spotlight!
Lees meer

Geachte heer van Empel…

By | Hé van Empel | Geen reacties

Geachte heer Van Empel

beslisboom
bron: Infomil

Onlangs hebben wij een pand opgeleverd. In een opstellingsruimte staan 1x boiler gasgestookt 90 kw en 1x cv-ketel 25 kw.

Ik heb hiervoor de beslisboom ingevuld en hieruit komt dat een EBI niet nodig is. Klopt dit? Omdat de totaal opgestelde belasting 9 b.w. kleiner is dan 130 kw is het geen stookruimte! Ik hoor graag van u of dit correct is?
Lees meer

We gaan weer schakelen

By | Hé van Empel | Geen reacties

We gaan weer schakelen… en testen!

Op zondag 26 maart gaat de zomertijd weer in en dus mag u de klok van zaterdag op zondag een uurtje vooruitzetten. Jammer van dat uurtje nachtrust, maar wel een mooi moment om uw aardlekschakelaars te testen. Hoe u dat het beste kunt doen? U leest het hier.
Lees meer

Om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen…

By | Hé van Empel | Geen reacties

Vanaf 1 januari 2019 mogen alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden.

bron: NEN.nl
VE-training-stookopstellingsruimtenOm ongelukken met koolmonoxide te voorkomen, mogen vanaf 1 januari 2019 alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden. Dat geldt ook voor de buizen voor luchttoevoer en rookgasafvoer. Dat wordt wettelijk vastgelegd. Onder de wet kunnen verschillende erkenningsregelingen vallen met eisen aan bedrijven en personeel.
De installatiebranche en consumentenorganisaties zijn voor een wettelijke verplichting. Het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide weegt zwaarder dan iets hogere eenmalige kosten bij installatie van een cv-ketel (zo’n 2 procent, ongeveer 45 euro) en een iets duurder onderhoudscontract (4,50 euro per jaar).
Lees meer

Keuring noodstroomaggregaten verplicht

By | Hé van Empel | Geen reacties

Keuring noodstroomaggregaten (NSA) wettelijk verplicht

nsaDe milieueisen worden steeds strenger. De eisen waar een bedrijf aan moet voldoen zijn vastgelegd in het Activiteitenbesluit. Dit Activiteitenbesluit stelt per 2016 dat alle noodstroomaggregaten door een SCIOS gecertificeerde organisatie gekeurd en periodiek geïnspecteerd moeten worden.

SCIOS Scope 4

Lees meer

Wij wensen u een veilig 2017, 2018, 2019, 2020……..

By | Evenementen | Geen reacties

Terugblik en vooruit

2016-2017Bij van Empel hebben preventie, veiligheid en continuïteit de hoogste aandacht. Wij bieden u, zoals u inmiddels van ons gewend bent, naast de geborgde kwalificaties over de volle breedte (E en W), net dat stukje extra.  Het afgelopen jaar zijn we als organisatie flink gegroeid en mochten we, naast diverse nieuwe collega’s,  een scala aan nieuwe relaties begroeten. Diverse mooie projecten werden gerealiseerd terwijl voor 2017 opnieuw veel mooie uitdagingen op de agenda staan.
Lees meer