Nieuws en Cases

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Wijziging SCIOS-portaal – Gevolgen voor u als opdrachtgever

By | Nieuws, Overig

Sinds oktober 2021 is de SCIOS Certificatieregeling aangepast kijkende naar de termijn dat een inspectiebedrijf wijzigingen kan doorvoeren in het SCIOS-portaal. Het inspectieresultaat van inspecties met een inspectiedatum vanaf 1 januari 2022, is na 12 maanden niet meer te wijzigingen in het SCIOS-portaal. Hierna zal er een volledig nieuwe inspectie uitgevoerd dienen te worden. Met het doorvoeren van de laatste update van het SCIOS-portaal is deze stelling ook doorgevoerd voor inspectie van voor 1 januari 2022. Het betreft dus een algemene stelling voor álle inspecties. Kijkende naar de doorlooptijden binnen de inspectiebranche dient u uiterlijk na 9 maanden uw herbeoordeling aan te vragen. U loopt anders het risico dat een inspectiebedrijf geen ruimte meer heeft om aan uw aanvraag te voldoen.

Wij wijzen u erop dat dit termijn enkel aangeeft wanneer een inspectiebedrijf het resultaat in het SCIOS-portaal kan wijzigen. Het betreft niet uw hersteltermijn. Voor inspecties die vallen onder de SCIOS Deelregeling Stookinstallaties betreft de hersteltermijn twee weken na ontvangst van het inspectierapport en staat beschreven in het Activiteitenbesluit. Voor de inspecties die vallen onder de SCIOS Deelregeling Elektrisch materieel zijn er enkele mogelijkheden. Voor SCIOS Scope 10 wordt de NTA 8220 gehanteerd die voor bepaalde classificaties verwijst naar een termijn van 3 maanden. U bent als installatie-eigenaar zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de hersteltermijnen en het beheer van de herstelwerkzaamheden. Zorg dat u specialisten bij uw organisatie betrokken hebt die deze inschatting op een verantwoorde wijze kunnen maken voor u.

Voor alle inspecties in beide SCIOS Deelregelingen kan het voorkomen dat er een constatering wordt gedaan die per direct actie vereist. U wordt hier ook direct van op de hoogte gesteld.

Wijzigingen SCIOS-portaal

By | Nieuws, Overig

SCIOS wijzigt het portaal. Dit betreffen enkele wijzigingen zoals bijvoorbeeld de toevoeging van waterstofleidingen, maar er zijn ook wijzigingen die in onze beleving extra aandacht verdienen.

Wijzigingen ten behoeve van herbeoordelingen
Het afmelden van inspecties in het landelijk SCIOS-portaal waarvan de inspectiedatum meer dan 12 maanden geleden is, is vanaf heden ook technisch NIET meer mogelijk. De stelling is al vanaf oktober 2021 actief, maar nu dus ook doorgevoerd in het SCIOS-portaal. De motivatie hiervoor is als volgt:

  • Het is niet redelijk van een inspectiebedrijf te verwachten dat het een goedkeurende verklaring afgeeft van een installatie de het meer dan een jaar niet heeft gezien.
  • De wettelijke hersteltermijn bij stookinstallaties is twee weken conform het Activiteitenbesluit. Dit is ook altijd al zo geweest.
  • De advieshersteltermijnen bij elektrische installaties liggen voor enkele inspecties vast. Dit kan bijvoorbeeld bij SCIOS Scope 10 conform de NTA 8220 3 maanden zijn.

Enorm belangrijk om te vermelden dat de hersteltermijnen los staan van de 12 maanden die geboden worden aan de inspectiebedrijven om een inspectieresultaat in het landelijk SCIOS-portaal te wijzigen.

Wijzigingen ten behoeve van “Verklaring met constateringen”
Verklaringen MET constateringen voor SCOPE 10 en SCOPE 12 (en in de toekomst SCOPE 8 EBI en SCOPE 8 PI) worden NIET meer gegenereerd. Deze verklaringen ontvangt u dus niet meer bij uw aangeleverde rapportages en zijn ook niet meer te downloaden vanuit het SCIOS-portaal.

De reden hiervoor is de ruis die ontstaat door het niet volledig lezen van de toelichting op deze verklaringen. Het is immers van belang dat bij constateringen een installateur actief aan de slag gaat om deze constateringen op een juiste wijze te verhelpen. Er wordt vanaf heden enkel nog maar een verklaring meegezonden indien alle constateringen zijn weggenomen.

Auteur: Dré Timmermans

Strategiekaart 2023

By | Nieuws, Overig

Strategiekaart 2023

Inmiddels zijn we alweer een kwart jaar op weg met onze strategie voor 2023. Een strategie waar uiteraard weer een bijpassende strategiekaart bijhoort, verzorgt door HKB | Voor succesvoller ondernemen! Hiermee brengen we onze visie, missie ambitie en kernwaarden op een visuele wijze weer. De strategiekaart hangt altijd op een prominente plek op ons kantoor. Zo nemen we het hele team mee in de strategie van van Empel Inspecties en Advisering en B&R Inspectie en Advies.

𝗢𝗻𝘇𝗲 𝗺𝗶𝘀𝘀𝗶𝗲
“Van Empel en B&R worden dé adviserende kenniscentra die waarborgen dat ons werkveld op een bewuste manier kan bijdragen aan het verlagen van de milieubelasting, efficiënt gebruik van energie en het maximaliseren van de veiligheid. Wij doen dit samen met onze klanten vol passie en enthousiasme”.

17 november: Inspectie Meetmarkt in Cuijck

By | E-inspecties, Evenementen, Nieuws

Inspectie Meetmarkt

Op donderdag 17 november staan van Empel Inspecties en Advisering en van Empel Opleidingen en Training op de Inspectie Meetmarkt in Cuijck!

Deze informele bijeenkomst is voor iedereen die zich bezig houdt met inspecties van (met name) elektrische installaties. De dag wordt verzorgd door verschillende bedrijven die zich bezig houden met meetapparatuur, hulpmiddelen en software die bedoeld zijn voor het uitvoeren van inspecties en het rapporteren daarvan. Gedurende de dag zijn er een aantal lezingen met als uitgangspunt SCIOS Scope 12.

? Donderdag 17 november 2022
?️ Van Der Valk Hotel Cuijk (Raamweg 10, 5431 NH Cuijk)
www.inspectie-meetmarkt.nl

Vanuit van Empel Inspecties en Advisering wordt de presentatie door John de Weerd (accountmanager) verzorgd met het onderwerp: “Doe mij maar een inspectie van de elektrische installatie!” Benieuwd naar de andere presentaties? Bekijk dan het volledige programma op: www.inspectie-meetmarkt.nl/presentatie-tijden

Wil jij (gratis!) aanwezig zijn op de Inspectie Meetmarkt? Meld je dan nu aan via: www.inspectie-meetmarkt.nl/aanmelden/

Graag tot dan!

4 oktober – Expertsessie: De veranderende wet- en regelgeving in het kader van milieu en stikstof

By | Milieu Advies, Nieuws

De veranderende wet- en regelgeving in het kader van milieu en stikstof

Het mondiale klimaatvraagstuk, energiebesparende maatregelen, en zaken als de stikstofcrisis zorgen ervoor dat ook u als MKB-bedrijf meer en meer te maken krijgt met nieuwe verplichtingen.

Als bedrijf is het belangrijk om snel in te kunnen spelen op veranderingen binnen uw branche. Optimaal beheer van uw installaties zorgt voor efficiënter omgaan met energie, veiliger zijn voor mens en milieu, kosten besparen en meer continuïteit in uw bedrijf.

Ieder van deze belangen verdient de volle aandacht en waar ze elkaar raken is een goede balans nodig.

Op de bijeenkomst van Kempen Continu van 4 oktober wordt u door Van Empel Inspecties en Advisering bijgepraat over de over de veranderende wet- en regelgeving in het kader van Milieu en stikstof en praten we u bij over onze inspecties en hoe we u daarin kunnen ontzorgen.

PROGRAMMA 4 OKTOBER

  • 7.00 uur Ontvangst en ontbijt
  • 7.30 uur tot 8.30: Presentatie incl. vragenronde door Huub Wilborts
  • 8.30 tot 9.00 uur: Netwerken

Wil jij ook bij deze expertsessie aanwezig zijn? Meld je nu aan via: https://lnkd.in/eQdfj-aZ

 

Waarom een AERIUS berekening uitvoeren om de stikstofdepositie te bepalen?

By | Nieuws

Na een uitspraak in mei 2019 ontstond in Nederland de stikstofcrisis, een crisis die tot op de dag van vandaag nog altijd vraagt om nieuwe oplossingen voor Nederland, en niet alleen in de agrarische sector. De stikstofbelasting is nergens zo groot als in Nederland en in alle sectoren moeten emissies de komende jaren fors terug om te kunnen voldoen aan de nieuwe landelijke stikstofreductiedoelen. De overheid heeft hiervoor een nieuw stikstofbeleid opgesteld en dat heeft gevolgen voor nieuwe plannen, projecten, bestaande bedrijven en nieuwe bedrijven.

Lees meer

Prijsindexatie (per 1-7-2022)

By | Nieuws, Overig

Beste relatie,

Hierbij houden we u graag op de hoogte van onze prijsindexatie, ingaande per 1 juli 2022. In verband met de huidige inflatie en gestegen reiskosten zijn wij helaas genoodzaakt om ook onze prijzen te indexeren. We doen dit absoluut niet graag, maar in deze situatie ontkomen we er niet aan.

We hopen op uw begrip.

Dré Timmermans in Paars magazine!

By | E-inspecties, Nieuws

“Steeds meer verzekeraars verplichten het keuren van technische installaties en de aangesloten apparatuur. Lang niet alle ondernemers weten dat en als adviseur is het dan ook je taak om ze hierop te wijzen.” Dit vertelt Dré Timmermans (Operationeel Directeur bij van Empel Inspecties en Advisering) in magazine Paars van de De Goudse Verzekeringen. Verder vertelt Dré wat een elektrische installatie nu echt inhoudt, hoe je met een inspectie de veiligheid van je bedrijf vergroot en wat de meest voorkomende oorzaken van een brand zijn.

Lees meer

Ruud van Empel genomineerd voor: Ondernemer van het jaar

By | Nieuws, Overig

Ruud is begin 2020 genomineerd voor Bergeijkse ondernemer van het jaar. De uitreiking van deze prijs kon destijds niet plaatsvinden vanwege Corona, maar dit jaar gaat het eindelijk gebeuren! De uitreiking vindt plaats op 9 maart, om 19:00 uur in Den Eijkholt in Luyksgestel.

“Ik ben trots dat ik door mijn team genomineerd ben voor deze prijs”, vertelt Ruud. “Ik zie mijzelf namelijk echt als een teamspeler.” “Personeel is niet automatisch een team, daar moet je aan werken. Ik doe dat samen met Dré en Michael. Zonder onze mensen zijn we niets. Als alles verloopt zoals ik dat graag zie, dan kan ik daar echt van genieten.”
Lees meer

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

By | Nieuws, Overig, Samenwerkingen

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

Bergeijk, juli 2021 – Van Empel Inspecties en Advisering heeft B&R Inspectie en Advies overgenomen. De overname van B&R zorgt voor een sterkere positie in de markt voor Van Empel. “Samen sterker verder, dat is ons doel”, aldus Ruud van Empel, directeur van Van Empel. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen aanbieden.

Johan van Veen, Mar Remmelzwaal en Wim de Best, de directie van B&R Inspectie en Advies, gaven aan voorzichtig te kijken naar een overname aangezien dit goed is voor de toekomst van het bedrijf B&R. Ruud van Empel, directeur van Van Empel, kent B&R al jaren. “Het is een goed bedrijf met een goede naam in de markt en met kwalitatief goed personeel, toen ik hoorde dat ze voorzichtig aan het kijken waren voor een overname heb ik direct contact opgenomen. De klik was er meteen. Dat hebben we goed uitgewerkt met elkaar en daarom gaan we nu: samen sterker verder.”

De overname zorgt ervoor dat Van Empel nog flexibeler en efficiënter te werk kan gaan. Dit komt door de geografische spreiding van beide bedrijven. B&R is gevestigd in Katwijk en Van Empel in Bergeijk en beide bedrijven hebben in het verleden al gezorgd voor een goede geografische dekking in Nederland. Vanaf nu kunnen klanten dus nog beter bediend worden niet alleen vanwege de geografische dekking maar ook dankzij de gezamenlijke expertise van Van Empel en van B&R.

De komende tijd gaan we samen onder de loep nemen wat de sterke punten zijn van beide bedrijven om vervolgens de krachten te bundelen. We krijgen een groter scala aan specialismen en die gaan we bij elkaar brengen. Op die sterke punten en krachten gaan we samen voortborduren en zo nog sterker de toekomst in.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ruud van Empel, directeur van Empel Inspecties en Advisering door te mailen naar: rve@vanempelinspecties.com of te bellen naar: +31630649018.

Wilt u meer weten over de overname?

Meer informatie over de overname

Meer informatie

Waarom kiezen voor van Empel Inspecties en Advisering