Nieuws en Cases

Hieronder vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

By | Nieuws, Overig, Samenwerkingen

Van Empel Inspecties en Advisering neemt B&R Inspectie en Advies over

Bergeijk, juli 2021 – Van Empel Inspecties en Advisering heeft B&R Inspectie en Advies overgenomen. De overname van B&R zorgt voor een sterkere positie in de markt voor Van Empel. “Samen sterker verder, dat is ons doel”, aldus Ruud van Empel, directeur van Van Empel. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen aanbieden.

Johan van Veen, Mar Remmelzwaal en Wim de Best, de directie van B&R Inspectie en Advies, gaven aan voorzichtig te kijken naar een overname aangezien dit goed is voor de toekomst van het bedrijf B&R. Ruud van Empel, directeur van Van Empel, kent B&R al jaren. “Het is een goed bedrijf met een goede naam in de markt en met kwalitatief goed personeel, toen ik hoorde dat ze voorzichtig aan het kijken waren voor een overname heb ik direct contact opgenomen. De klik was er meteen. Dat hebben we goed uitgewerkt met elkaar en daarom gaan we nu: samen sterker verder.”

De overname zorgt ervoor dat Van Empel nog flexibeler en efficiënter te werk kan gaan. Dit komt door de geografische spreiding van beide bedrijven. B&R is gevestigd in Katwijk en Van Empel in Bergeijk en beide bedrijven hebben in het verleden al gezorgd voor een goede geografische dekking in Nederland. Vanaf nu kunnen klanten dus nog beter bediend worden niet alleen vanwege de geografische dekking maar ook dankzij de gezamenlijke expertise van Van Empel en van B&R.

De komende tijd gaan we samen onder de loep nemen wat de sterke punten zijn van beide bedrijven om vervolgens de krachten te bundelen. We krijgen een groter scala aan specialismen en die gaan we bij elkaar brengen. Op die sterke punten en krachten gaan we samen voortborduren en zo nog sterker de toekomst in.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ruud van Empel, directeur van Empel Inspecties en Advisering door te mailen naar: rve@vanempelinspecties.com of te bellen naar: +31630649018.

Wilt u meer weten over de overname?

Meer informatie over de overname
Efficiency Scale

Nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijnen

By | Geen categorie

Wat betekenen de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn voor u?

Sinds vorig jaar is de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPDB III) omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar op 1 januari 2022 de nieuwe Omgevingswet bij. Samen zijn dit twee veranderingen die voor uw installaties en installatieverantwoordelijken zeer ingrijpend kunnen zijn. Daarom organiseren wij op 14 april een webinar kennissessie. Hierin praten onze experts Dré Timmermans en Michael Kuylaars u bij over wat dit voor u gaat betekenen. Is uw bedrijf klaar voor deze nieuwe wet- en regelgeving? Na onze kennissessie weet u het antwoord op die vraag!

Nieuwe Omgevingswet

Wat gebeurt er met het Bouwbesluit en het Activiteitenbesluit? Wat zijn termen zoals ‘Besluit activiteiten leefomgeving (BAL)’ of ‘Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL)’? Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over onderwerpen die op dat moment actueel of aanstaande zijn. We merken dat er rondom de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn veel onduidelijkheid heerst.
Mensen vragen zich af hoe zij hier invulling aan moeten geven, wie dat moet doen, en over welke certificeringsregelingen zij dienen te beschikken. Wij nemen u mee in deze transitie die valt onder de nieuwe Omgevingswet en vertellen u waar u als installatie-eigenaar, beheerder en ontwerper aan dient te voldoen.

EPBD III-richtlijn

Vorig jaar is de nieuwe Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) richtlijn omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Deze maatregelen bestaan uit drie pijlers:

  • Aanvullende eisen voor de energiezuinigheid van installaties in gebouwen;
  • Aangepaste keuringsverplichtingen voor verwarmingen en airconditioning;
  • Uitbreiding laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Welke gevolgen heeft dit voor u?

Kennissessie op 14 april

Onze digitale kennissessie is erop gericht om u wegwijs te maken in de regelgeving rondom de nieuwe Omgevingswet en de EPBD III-richtlijn. We gaan in op veelvoorkomende vragen rondom deze onderwerpen, de nieuwste technische ontwikkelingen, en welke gevolgen dat voor u heeft. Graag willen wij u inspireren en tips geven die de veiligheid van uw bedrijf ten goede komen. Na onze kennissessie heeft u de kennis om in kaart te brengen wat de gewijzigde wetgeving en richtlijnen voor uw bedrijf betekenen.

Aanmelden voor de webinar kan via deze link. De kennissessie vindt plaats op woensdag 14 april van 11.00 tot 12.00 uur. De kennissessie is eenvoudig te volgen vanaf uw telefoon, laptop of tablet. Wanneer u zich ingeschreven heeft ontvangt u nadere inloggegevens waarmee u op 14 april direct kunt inhaken. De Omgevingswet en EPDB III-richtlijnen bezorgen menig ondernemer de nodige vragen; na onze kennissessie kunt ú in ieder geval aan de slag. Mogen wij op uw aanwezigheid rekenen?

VEIA - klantcase Kropman Raoul Tangerink

Partner aan het woord: Kropman Installatietechniek B.V.

By | Overig

Kropman Installatietechniek B.V. heeft als missie gebouwen groener, gezonder en efficiënter te maken. In een duurzame werkomgeving voelen mensen zich prettig en kunnen zij optimaal presteren! Kropman kan haar klanten op diverse manieren ondersteunen: van ontwerp en realisatie tot beheer en exploitatie. Van Empel Inspecties en Advisering werkt met Kropman samen door middel van een raamcontract. Hoofd inkoop Raoul Tangerink vertelt u graag hoe deze samenwerking eruitziet.
Lees meer

van Empel Inspecties en Advisering - missie en visie

De missie en visie van Van Empel Inspecties en Advisering

By | Geen categorie

Dienstverlening, partnership en kwaliteit – dit zijn termen die u van ons mag verwachten als van Empel Inspecties en Advisering. Het zijn onderdelen van ons bedrijfs-DNA; onze missie en visie. Eind vorig jaar hebben we echter een aangescherpte missie en visie opgesteld omdat we op zoek zijn gegaan naar wáárom we doen wat we doen. We vertellen u graag meer over ons vernieuwde missie- en visie-statement. Lees meer

6 dingen die u moet weten over elektrotechnische-inspecties

By | E-inspecties, Nieuws

Het regelmatig controleren van uw elektrische installaties en aangesloten arbeidsmiddelen en machines zorgt voor een verminderd risico en geeft u de zekerheid dat uw installatie veilig en naar behoren werkt. Daarmee voldoet u aan de eisen voor een veilige werkomgeving én aan de voorschriften van uw verzekeraar. In dit artikel zetten we de belangrijkste feiten over elektrotechnische-inspecties op een rijtje.  

Lees meer

Klant aan het woord: Aad Hersbach – Dominial

By | Referenties

Al vanaf 2014 was staalharderij Dominial in Schiedam bezig met het realiseren van een uitbreiding. Het verkrijgen van een omgevingsvergunning (voorheen milieuvergunning) vorderde gestaag, totdat aangescherpte regelgeving omtrent stikstofemissie vorig jaar roet in het eten dreigde te gooien. Kortom, enige haast was geboden. Dominial-directeur Aad Hersbach vertelt u graag hoe Van Empel Inspecties en Advisering het afgelopen jaar tot tweemaal toe klaar stond voor zijn bedrijf. 

Lees meer

Samenwerken met Van Empel – Marco vertelt

By | Nieuws, Samenwerkingen

“Mijn naam is Marco Berends, werkzaam bij Energie Consult Holland B.V. als inspecteur drukapparatuur. Energie Consult Holland B.V. is door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangewezen als geaccrediteerde conformiteitsbeoordelingsinstelling van drukapparatuur. Zowel voor de nieuwbouwfase (alle modules, las- en soldeerkwalificaties) als voor de gebruiksfase (keuring voor ingebruikneming, herkeuring, reparatie en wijziging en intredekeuring).” Dat is niet hetzelfde wat Van Empel Inspecties & Advisering doet, maar er zijn genoeg raakvlakken waardoor we met enige regelmaat tegelijkertijd aan dezelfde projecten werken. Marco vertelt hier graag meer over. 

Lees meer

Werelddag van de ondernemer: Ruud aan het woord

By | Nieuws, Overig

Het is vandaag 21 augustus, al sinds jaar en dag de verjaardag van Ruud van Empel. Wat u misschien niet weet (en Ruud tot voor kort ook niet) is dat deze dag tevens de Werelddag van de Ondernemer is. Het doel van deze dag is om mensen te vertellen wat ondernemerschap, innovatie en leiderschap precies inhouden. Onze jarige vertelt daar dus graag meer over. 
Lees meer

Meer informatie

Waarom kiezen voor van Empel Inspecties en Advisering