Hé, van Empel

van Empel is en blijft een technische dienstverlener op het gebied van onafhankelijke inspecties. Onze specialisten komen in het veld dagelijks in de meest bijzondere omgevingen. In deze nieuwe vaste rubriek lichten wij elke keer een onderwerp uit; gaan we dieper in op de door ons gestelde vragen; technische ontwikkelingen en andere zaken die voer is voor techneuten. Misschien komt uw vraag wel langs?

Vanaf 19 december 2017 nieuwe Emissie-eisen

By | Hé van Empel, nieuws

Vanaf 19 december 2017 zijn de nieuwe Emissie-eisen van kracht.

noxKort voor het sluiten van het jaar zijn alsnog, op initiatief van Europa, de regels omtrent Emissie-eisen aangescherpt. De MCPD, Europese richtlijn voor Middelgrote Stookinstallaties, is aangepast naar onze nationale regelgeving.
Hieronder leest u wat dit voor effect heeft voor uw organisatie of relaties.
Lees meer

Hoezo ander gas?

By | Hé van Empel

Nieuw aardgas?

gasDe minister heeft in 2012 gezegd: G+ gas wordt niet eerder dan in 2022 ingevoerd in het gasnet.

Echter, het zou nog wel eens veel langer kunnen duren dan 2022. Dat komt doordat Nederland nog behoorlijk lang vooruit kan met het Gronings gas, want:

  • Nederland exporteert veel minder gas dan voorheen naar Frankrijk en Duitsland en houdt meer G-gas over voor eigen gebruik.
  • Door energiebesparende maatregelen is er steeds minder gas nodig, wat zich in eerste instantie zal beperken tot de woningbouw en de lichte utiliteit.

Lees meer

SCIOS Scope 10 in de startblokken

By | Hé van Empel, nieuws

SCIOS Scope 10 (NTA 8220) in de startblokken

SCIOS Scope 10Op  dit moment wordt door diverse instanties de laatste hand gelegd aan de publicatie en autorisatie van de nieuwe  norm (NTA) voor inspecties brandveiligheid elektriciteitsinstallaties. De NTA 8220 en de eveneens nieuwe SCIOS Scope 10 vormen samen dé invulling van een langgekoesterde wens van zowel verzekeraars als inspectiebranche.
Namens van Empel heeft Ronald Dijkstra als vertegenwoordiger van iKeur deelgenomen aan de werkgroep die de SCIOS Scope 10 heeft ontwikkeld. Momenteel zijn we druk doende om deze nieuwe  kwaliteitssystemen te implementeren binnen ons bedrijf. Zodra de regeling definitief is, staan we klaar om u van dienst te zijn. U kunt natuurlijk al wel een Scope 10-inspectie, als vervanger van VIER, bij ons aanvragen.
Lees meer

NEN 0512, dé Sinterklaasnorm

By | Evenementen, Hé van Empel

NEN 0512, Leidraad voor de viering van het Sint-Nicolaasfeest

Bron: www.NEN.nl

Er is in 2013 een nieuwe versie van dé norm voor de juiste en gepaste viering van het Sinterklaasfeest gepubliceerd! Een van de belangrijkste wijzigingen is het verhogen van de leeftijdsgrens. Daarnaast zijn onder andere paragrafen toegevoegd over de originaliteit van gedichten, tanden poetsen en Sinterklaasspellen. NEN 0512 is een gratis norm die iedereen mag downloaden en verspreiden.
Lees meer

We gaan weer schakelen!

By | Hé van Empel

We gaan weer schakelen…..en testen!

van Zomer naar Winter

Zomertijd is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd (die in dit verband ook wel wintertijd genoemd wordt). In oktober zetten we de klok dan weer een uurtje terug. Mooie gelegenheid om te schakelen.
Lees meer

Uw vraag, suggestie of probleemstelling hier?
U hebt een interessante case, brandende technische vraag of wilt gewoon wat met anderen delen. Laat het ons weten.