Hé, van Empel

van Empel is en blijft een technische dienstverlener op het gebied van onafhankelijke inspecties. Onze specialisten komen in het veld dagelijks in de meest bijzondere omgevingen. In deze nieuwe vaste rubriek lichten wij elke keer een onderwerp uit; gaan we dieper in op de door ons gestelde vragen; technische ontwikkelingen en andere zaken die voer is voor techneuten. Misschien komt uw vraag wel langs?

Doe mij maar een NEN 3140 inspectie….

By | Hé van Empel | Geen reacties

Doe mij maar een NEN3140 inspectie….

NEN3140Toe aan een nieuwe auto? Dan belt u toch gewoon een willekeurige dealer en vraagt u: doe mij maar een auto……Het maakt u immers toch niet uit wat voor merk, type, kleur of omvang deze heeft. O, ja..hij mag niet te duur zijn.

Klinkt toch een beetje vreemd. De verkoper aan de andere kant van de lijn zal waarschijnlijk toch wel doorvragen of u nog bepaalde voorkeuren heeft zoals een budget, misschien de omvang van uw gezin en of u er wel eens wat langere afstanden mee rijd. Allemaal vragen om uw behoefte af te stemmen op het te leveren product. Misschien toch even langsrijden en wat modellen bekijken.

Doe mij maar een NEN 3140 inspectie

Met grote regelmaat krijgen wij deze vraag, eventueel aangevuld met de opmerking: “moet ik hebben voor mijn verzekering..”. Vragen over de omvang van de uit te voeren inspectie blijven onbeantwoord. Doe maar even een prijsje.
Lees meer

SCIOS breidt aantal scopes uit

By | Hé van Empel | Geen reacties

SCIOS breidt aantal scopes uit

Bron: Installatie.nl

VE-sfeer-011De SCIOS-inspecties voor stookinstallaties worden vereenvoudigd en praktischer. Daarnaast komen dit jaar nieuwe scopes voor brandrisico-inspecties en explosieveiligheid. Dit betekent dat het werkgebied voor SCIOS-inspectiebedrijven vergroot kan worden. Op dit moment hebben 200 inspectie- en onderhoudsbedrijven in Nederland één of meerdere scopes van het kwaliteitssysteem, waarbij zowel de bedrijven zelf als de inspecteurs/monteurs gecertificeerd zijn door een certificatie-instelling. Het gros hiervan houdt zich bezig met scope 1 en 2, daaronder vallen de (collectieve) stookinstallaties (inclusief de brandstoftoevoerleidingen) van woongebouwen, utiliteitsgebouwen en MKB-bedrijven.
Lees meer

Geachte heer van Empel…

By | Hé van Empel | Geen reacties

Geachte heer Van Empel

beslisboom
bron: Infomil

Onlangs hebben wij een pand opgeleverd. In een opstellingsruimte staan 1x boiler gasgestookt 90 kw en 1x cv-ketel 25 kw.

Ik heb hiervoor de beslisboom ingevuld en hieruit komt dat een EBI niet nodig is. Klopt dit? Omdat de totaal opgestelde belasting 9 b.w. kleiner is dan 130 kw is het geen stookruimte! Ik hoor graag van u of dit correct is?
Lees meer

We gaan weer schakelen

By | Hé van Empel | Geen reacties

We gaan weer schakelen… en testen!

Op zondag 26 maart gaat de zomertijd weer in en dus mag u de klok van zaterdag op zondag een uurtje vooruitzetten. Jammer van dat uurtje nachtrust, maar wel een mooi moment om uw aardlekschakelaars te testen. Hoe u dat het beste kunt doen? U leest het hier.
Lees meer

Om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen…

By | Hé van Empel | Geen reacties

Vanaf 1 januari 2019 mogen alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden.

bron: NEN.nl
VE-training-stookopstellingsruimtenOm ongelukken met koolmonoxide te voorkomen, mogen vanaf 1 januari 2019 alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden. Dat geldt ook voor de buizen voor luchttoevoer en rookgasafvoer. Dat wordt wettelijk vastgelegd. Onder de wet kunnen verschillende erkenningsregelingen vallen met eisen aan bedrijven en personeel.
De installatiebranche en consumentenorganisaties zijn voor een wettelijke verplichting. Het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide weegt zwaarder dan iets hogere eenmalige kosten bij installatie van een cv-ketel (zo’n 2 procent, ongeveer 45 euro) en een iets duurder onderhoudscontract (4,50 euro per jaar).
Lees meer

Uw vraag, suggestie of probleemstelling hier?
U hebt een interessante case, brandende technische vraag of wilt gewoon wat met anderen delen. Laat het ons weten.