Het Echte Preventie Seminar 2018

Op donderdag 22 maart 2018 organiseerde van Empel Inspecties en Advisering voor de tweede keer in successie  Het Echte Preventie Seminar, een inspirerend evenement. Honderd deelnemers waaronder vertegenwoordigers uit de installatiebranche en de veiligheidsregio’s, evenals risicodeskundigen, verzekeraars, vastgoedbeheerders et cetera hebben inspiratie opgedaan en genoten van het programma. Daarnaast werden de bedrijfspresentaties op het seminarplein goed bezocht . Echte Preventie zit wellicht toch een beetje in ons DNA!

Echte Preventie… focus op voorkomen

Echte Preventie vlinderdasmodelBij Echte Preventie ligt de focus volgens van Empel op het daadwerkelijk voorkomen van een calamiteit; dat zit in ons DNA! Preventief denken als investering in de continuïteit van de organisatie. Ook bij jou zit, soms diep verborgen, de wil om gevaar af te wenden. Echte Preventie wordt vaak gezien als kostenpost in plaats van een duurzame investering. We draaien er met z’n allen continue omheen. Wat zijn de aanknopingspunten? Waar gaan we naar toe.
Ps. Echte Preventie zit toch ook in jouw DNA?

Echte Preventie… ook in jouw DNA?

Wie doet er met ons mee? Wie kan er ook hardop zeggen dat Echte Preventie in het DNA van zijn of haar onderneming zit? Heb jij inmiddels de focus ook helemaal op voorkomen. We gaan graag de discussie aan; wat is jouw visie op Echte Preventie?

CineMec Utrecht

Opnieuw was het CineMec het decor zijn van dit inspirerende evenement. We zijn er wederom in geslaagd rondom het thema Echte preventie een boeiend geheel samen te stellen. Ben je vorige keer niet geweest. Dit mag je nu echt niet missen.

Programma


 • Inloop en registratie seminarplein (11.30 – 13.00 uur)
  • lunch, bedrijfspresentaties, netwerken

 • Deel 1 – Opening in het theater (13.00 uur)
  • Dagvoorzitter Richard Engelfriet, Van vlinderdas naar DNA
  • Dr. Ir. Ravish P. Y. Mehairjan, Predictive maintenance
  • Erik Overtoom, Oorzaak en gevolg van brand

 • Pauze op seminarplein
  • Netwerken, bedrijfspresentaties

 • Deel 2 – Vervolg in het theater
  • Dagvoorzitter Richard Engelfriet, Echte Preventie ook in jouw DNA?
  • Drs. Juni Daalmans, DNA is als de software op basis waarvan elk mens gevormd wordt
  • Echte Preventie Award 2018, pitches en keuze van de zaal
  • Afsluiting

 • Afterborrel op seminarplein (17.00 – 18.00 uur)
  • Napraten, netwerken, bedrijfspresentaties

Overzicht van onze sprekers voor 2018

Richard Engelfriet

Richard Engelfriet
Dagvoorzitter

Richard Engelfriet is dagvoorzitter, auteur en spreker. Met onderwerpen als ‘Zo simpel kan het zijn’ en ‘De Succesillusie’ hielp hij al veel organisaties met versimpelen en laat hij u het verschil zien tussen managementmythes en zinvolle adviezen. Engelfriet verbindt als dagvoorzitter de sprekers met de bezoekers in de zaal. Na het succes van 2016 nu ook actief op 22 maart 2018. Stel dus vooral al uw vragen en laat u inspireren!

Lees meer

Ravish Mehairjan

Dr. Ir. Ravish P. Y. Mehairjan
Head Corporate Risk Management

Voorspelbaar onderhoud, predictive maintenance, je hoort het steeds vaker. Met behulp van de huidige technieken zijn we er steeds meer toe in staat om eventuele gebreken, storingen en dus stagnatie van het productieproces te voorspellen….. en te voorkomen. Zodra het over voorkomen gaat, komen we dicht in de buurt van Echte Preventie. We gaan immers voor het voorkomen van bv. brand,een ramp en/of stagnatie, sterker nog, we gaan voor continuiteit. Voorspelbaar onderhoud zit wat ons betreft keihard aan de linkerkant van het vlinderdasmodel. Dr. Ir. Ravish P. Y. Mehairjan, o.a. winnaar van de Risk Management Studie Award 2017 met het onderwerp Risk Based Maintenance in Electricity Network Organisations en in het dagelijks leven actief als Head Corporate Risk Management at Stedin zal ons vanuit zijn onderzoek en echte praktijkvoorbeelden meenemen in dit onderwerp.

Lees meer

Juni Daalmans

drs. Juni Daalmans
Safety  psychologist

Het DNA is als de software op basis waarvan elk mens gevormd wordt. Hier ligt een proces van natuurlijke selectie aan ten grondslag. Verre ooms en tantes die het niet zo nauw namen met het vermijden van risico’s, waren vaak al ter ziele gegaan nog voordat ze zich hadden voortgeplant. Aan de andere kant van het risicospectrum zijn de voorzichtigste familieleden gestorven van de honger. Ergo, zij die er een matig risicoprofiel op nahielden hadden de grootste kans op te overleven. Nu anno 2018 de gevaren in de wereld enorm zijn toegenomen, wordt risicotolerantie een probleem. Gezien het aantal ongevallen dat we op het werk en zeker ook privé veroorzaken, kunnen we niet anders dan accepteren dat we meer preventieve acties nodig hebben dan ons lief is. Zonder enige druk hiertoe zouden we te vaak en te veel risico’s op de koop toenemen

Lees meer

Erik Overtoom

Erik Overtoom
Fire Investigator

Erik Overtoom is eigenaar van OBEG en is internationaal gecertificeerd als Certified Fire Investigator door de International Association of Arson Investigators IAAI-CFI. Erik heeft meer dan 20 jaar ervaring als brandonderzoeker in de publieke en private sector. Hij is kerndocent/instructeur aan de Brandweeracademie IFV te Arnhem. Erik werkt als technisch en tactisch toedrachtonderzoeker met vergunning van het Ministerie van Justitie als particulier toedrachtonderzoeker POB 1280. Door (inter)nationale studies en jaren lange ervaring als forensisch technisch onderzoeker bij de politie en brandonderzoeker in de private sector is Erik uitgegroeid tot een deskundig vakspecialist. (NIVRE Register Expert).

Lees meer

GENOMINEERDEN ECHTE PREVENTIE AWARD 2018

Winnaar Echte Preventie Award 2017

Tijdens het Echte Preventie Seminar op 22 maart jl. gaven de genomineerden Leakbot, PV Check en Fieldbit een korte presentatie. Diegene die de aanwezigen kon overtuigen dat haar product, dienst of idee Echte Preventie het meest benaderde, ontving uit handen van de winnaar van vorig jaar Risico’s in Beeld de Echte Preventie Award 2018. Fieldbit ging uiteindelijk met de Award aan de haal. Onderstaand een overzicht van de 3 genomineerden:

Leakbot

Stop lekkages voor ze grote problemen veroorzaken

Leakbot  Een slimme oplossing voor een oud probleem

Het detecteren van wegsijpelend water en verborgen lekkages is altijd een probleem geweest… tot nu. LeakBot’s slimme technologie geeft zelfs de kleinste lekkages geen kans.

Lees meer

Logo OMEGA PV Check

Preventieve controle van zonnepanelen

PV Check  Echte Preventie in optima forma

Zonnepanelen zijn booming! Talloze daken worden vol gelegd met alle gevaren van dien. Werken op hoogte, werken met elektriciteit, kabeldoorvoeren etc. Om ongevallen, branden en kosten terug te dringen heeft Omega Energietechniek de PV Check ontwikkeld, een snelle controletool waarmee zowel het werken conform Arbeidsomstandighedenbesluit als de elektrische risico’s worden getoetst. Echte Preventie in optima forma.

Lees meer

Fieldbit

Augmented Reality maakt van iedere engineer een service expert

Fieldbit  Dé visuele ondersteuning in voorspelbaar onderhoud – Winnaar Echte Preventie Award 2018

Miljarden euro’s gaan verloren doordat storingen de eerste keer niet direct goed worden opgelost. De benodigde informatie of ervaring ontbreekt vaak bij de persoon ter plekke. Axians biedt samen met haar partner Fieldbit een out‐of‐the‐box oplossing met een slimme bril (smart glasses) en visuele ondersteuning via de mobiele telefoon. Door gebruik van Augmented Reality worden Engineers en Operators ondersteund bij hun werkzaamheden en wordt de first‐time fix rate verhoogd.

Lees meer

Bedrijfspresentaties tijdens EPS 2018

Op het seminarplein trof u dit jaar, naast de stand van van Empel, ook diverse andere bedrijven aan. De winnaars en een aantal genomineerden van de Echte Preventie Award 2016 en 2017, maar ook innovatieve partners van van Empel die Echte preventie wel degelijk in hun DNA hebben. Hieronder stellen zij zich voor:

Van Empel Inspecties en Advisering

Vulkon Kookbeveiligers  Nooit meer vlam in de pan – winnaar EPA2016

Lees meer

risicosinbeeld.nl

Risico’s In beeld Over zakelijke risico’s en preventietips – winnaar EPA2017

Lees meer

logo rz-ecoseal

RZ-ECOSEAL  de waterdichte en brandveilige oplossing voor vervuilde vetafzuigsystemen. – deelnemer EPA2017

Lees meer

logo q-fog

Q-Fog verhuisbare watermist sprinkler. Maakt een onvermijdelijke brand overleefbaar in de ontstaansruimte van de brand. – Deelnemer EPA2017

Lees meer

Logo TenderToo

TenderToo  is gespecialiseerd in het begeleiden van het inschrijven op formele offerteaanvragen (Europese Aanbestedingen en Request for Proposals) en het efficiënt  inrichten van verkoop-/offerteprocessen. Wilt u meer weten, dan praten wij u graag bij 22 maart a.s.

Lees meer

Logo BV SCIOS

BVS Branchevereniging SCIOS-bedrijven.

Lees meer

IKEUR

iKeur  Hét platform voor onafhankelijke inspecteurs

Lees meer

SCIOS Scope 10

SCIOS De stichting SCIOS beheert en ontwikkelt een kwaliteitssysteem ten behoeve van installatie-eigenaren en inspectie- en installatiebedrijven voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties.

Op de stand informatie over de certificatieregeling voor inspectie en onderhoud van technische installaties. Dit zijn stookinstallaties, elektrisch materieel en explosieveilige installaties

Lees meer

Hé van Empel?

van Empel Inspecties en Advisering Onze specialisten geven u een inkijkje in de dagelijkse praktijk van de inspecteur.  Daarnaast tonen wij u onze expertise op het gebied van het gelijkwaardigheidsonderzoek en stoken onder het maaiveld.