Overname B&R Inspectie en Advies

Van Empel Inspecties en Advisering heeft B&R Inspectie en Advies overgenomen. De overname van B&R zorgt voor een sterkere positie in de markt voor Van Empel. “Samen sterker verder, dat is ons doel”, aldus Ruud van Empel, directeur van Van Empel. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen bieden.

Antwoorden op de veel gestelde vragen rondom de overname

Wat was de aanleiding voor de overname?

Van Empel heeft een groeistrategie, een nieuwe missie en visie waarin we streven naar autonome groei en groei op het gebied van expertise en acquisitie. Vanuit deze basis zoeken we naar wegen om deze groei te verwezenlijken. Toen Ruud van Empel, Directeur van Van Empel Inspecties en Advisering, te horen kreeg dat B&R aan het rondkijken was in de markt voor een overname was hij direct enthousiast. Hij kent het bedrijf al jaren en het is een goed bedrijf met een goede naam. De reden voor de overname is voornamelijk gericht op de positie en verbreding van Van Empel. Zo halen ze hiermee nog meer kennis in huis en het zorgt ervoor dat ze voor klanten nog flexibeler en geografisch slimmer kunnen werken. “Samen kunnen we meer voor onze klanten betekenen. Zeker op het gebied van de opleidingen nemen zij veel kennis mee die wij goed kunnen gebruiken. Het is dus een win-win situatie! Samen sterker verder.”

Wat betekent dit voor mij als klant?

In eerste instantie zal er voor u als klant nauwelijks iets veranderen. De organisaties zullen elkaar versterken. Het dienstenpakket zal uitgebreid worden en door een betere spreiding van onze inspecteurs door heel Nederland kunnen we nog flexibeler op uw vragen anticiperen.

De capaciteit van ons bedrijf wordt aanzienlijk vergroot waardoor we makkelijker in kunnen spelen op inspectievraagstukken. Daarnaast wordt het een grotere organisatie waardoor we nog meer toegevoegde waarde kunnen leveren op het gebied van het faciliteren van kennis voor onze klanten. Samen hebben wij veel inspectiespecialismen en bieden wij alles onder één dak.

Met wie moet ik nu contact opnemen na de overname?

Hier verandert niets! De contactpersonen blijven hetzelfde. Dit betekent dat u voor vragen nog steeds contact op moet nemen met de persoon binnen de organisatie waar u altijd al contact mee heeft gehad, of dit nu met Van Empel of B&R was, dit geldt voor beide organisaties.

overname B&R

Blijven alle diensten hetzelfde?

Ja, alle diensten blijven behouden. Er komen wel meer diensten bij door de samenkomst van beide bedrijven en de specialismen en kennis die beide bedrijven samenvoegen. Dit betekent dat er geen diensten verdwijnen alleen extra diensten toegevoegd worden.

Hoe worden klanten er beter van?

Voor klanten is het voornamelijk heel interessant door het samenvoegen van de diensten van beide bedrijven. Daarnaast zorgt het voor meer kennis in huis en voor een efficiëntere werkwijze aangezien we nu vanuit zowel Katwijk als Bergeijk kunnen opereren.

Wat is het effect van de overname op de markt?

Het zorgt voor meer specialisme en meer kennis onder één dak. Het is een samenwerking die zorgt voor voordelen voor de markt want het biedt ook meer flexibiliteit. In plaats van twee wat kleinere bedrijven wordt het nu één groter bedrijf. Dat zorgt ervoor dat er één inspectiebedrijf minder is maar dat Van Empel wel van aanzienlijke grootte wordt. Hierdoor heeft Van Empel ook meer middelen ter beschikking om te zorgen voor continuering van onze bijdrage in de SCIOS ontwikkeling. Deze ontwikkeling wordt voortgezet waardoor we onze klanten nog beter van advies rondom inspectiewerk kunnen voorzien.

Wat wordt de toekomst van de directie van B&R?

Zij zullen het bedrijf leiden zoals ze dat nu ook al doen. Het operationeel leiden van B&R zal onder de huidige directie blijven vallen. In de toekomst zullen beide directies langzaamaan samen gaan smelten. De directie van B&R gaat naar een meer afbouwende fase toe en de directie van Van Empel meer naar een opbouwende fase.

Hoe komt Van Empel eruit te zien?

In eerste instantie helemaal hetzelfde alleen dan met meer mensen en twee locaties. B&R zal ook onder eigen naam blijven opereren. In de toekomst gaan we ons wel aanpassen aan de groei van het bedrijf. Het wordt een groter bedrijf en dat zal gepaard gaan met indirecte en directe nieuwe functies. We blijven continu druk met kijken of alles nog haalbaar is en het bedrijf daarop aanpassen. Daarbij vinden we het heel belangrijk om de werkdruk goed onder controle te houden en tijdig te schakelen om de groei van het bedrijf bij te blijven.

Maar het bedrijf zelf zal verder hetzelfde blijven.

Waarom wil B&R overgenomen worden?

Dit is een hele bewuste en toekomstgerichte keuze van B&R. Zij willen graag het bedrijf voorbereiden op de toekomst en daar hoort een overname bij. De reden hiervoor is dat de directie van B&R, bestaande uit directeuren Mar Remmelzwaal, Johan van Veen en Wim de Best een bepaalde leeftijd bereikt heeft. Ze worden wat ouder en willen zelf op een gegeven moment langzaam het bedrijf uit in de toekomst.

Hoe past de overname binnen de strategie van Van Empel?

Van Empel streeft groei, specialisme en expertise na. Wij willen meer zijn dan alleen maar inspecties. Naast inspecties bieden we ook opleidingen en willen we graag een expert worden op dat gebied. Op deze manier halen we nog meer specialistische kennis in huis om deze groei te kunnen verwezenlijken.

Wat doet B&R?

Het werk van B&R zit op dezelfde lijn als het werk van Van Empel. Het grote verschil is alleen dat B&R ook audit werk doet aan de kant van de certificerende instelling, dat is een toevoeging voor het dienstenpakket van Van Empel. Daarnaast brengen zij extra specialisme mee aan de kant van opleiding en expertise op dit gebied. Voor de rest is de dienstverlening van Van Empel hetzelfde als van B&R waardoor er geen heel pakket aan extra diensten bij zullen komen.

Waar kan ik meer informatie vinden over beide bedrijven?

Wilt u meer informatie over beide bedrijven? Dat kan op de volgende websites:
• Van Empel Inspecties en Advisering: https://www.vanempelinspecties.com/
• B&R Inspectie en Advies: https://benrinspectie.nl/

“samen sterker verder”