Van Empel op KempenTech 2017

KempentechVrijdag 19 en zaterdag 20 mei presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische mensen. Daar mogen we trots op zijn. Op KempenTech zetten we de Kempische bedrijvigheid en techniek in de spotlight!

Van Empel heet u van harte welkom

Kempentech

van Empel op Kempentech (mei 2016)

Net als vorig jaar zal van Empel met een stand aanwezig zijn op dit fantastische evenement. Ook dit jaar zullen we weer alles in het werk stellen om de bezoekers, maar zeker ook de jeugd, kennis te laten maken met techniek. Onze specialisten zullen aan de hand van een breed scala aan meetapparatuur een goed beeld geven van onze werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. U komt toch ook?

Uitreiking Echte Preventie Award 2017

Op de tweede dag van dit evenement, zaterdag 20 mei, zal De Echte Preventie Award 2017 worden uitgereikt aan een organisatie die het beste idee heeft rondom Echte Preventie. Echte Preventie, een initiatief van van Empel, is gericht op het daadwerkelijk voorkomen van een calamiteit. Brandbeperkende maatregelen zoals rookmelders, blusmiddelen en vluchtwegaanduidingen zijn vooral van toepassing op het moment dat de calamiteit zich werkelijk voordoet. Echte Preventie richt zich op het moment dat er nog helemaal niets aan de hand is. Door risico’s op de juiste manier in beeld te brengen, kan er misschien wel helemaal niets meer fout gaan. Een utopie? Wij denken van niet…

Kempentech plattegrondIn de afgelopen periode ontvingen we veel aanmeldingen waarvan er vijf zijn genomineerd voor de Echte Preventie Award 2017. Een van deze vijf mag de Award op 20 mei tijdens Kempentech in ontvangst nemen. De Award winnaar van vorig jaar, Vulkon Kookbeveiligers, in de persoon van directeur/eigenaar Nick van Vulpen, zal  deze op onze stand (nr. 51 zie plattegrond) overhandigen. Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Volop bedrijvigheid

De kracht van KempenTech bestaat uit de combinatie van programma’s voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners uit de Kempen en geïnteresseerden. Vrijdag is onder andere de relatiedag: voor en door ondernemers. Dan vinden een beurs, symposium en netwerkborrel plaats. Op vrijdag is er ook een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren. Zij komen op een speelse manier in contact met techniek en lokale bedrijven. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers. Deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen en te beleven. Zo wordt er onder andere een banenbeurs georganiseerd en kun je middels een shuttlebusje op visite bij KSE.

Bekijk het volledige programma op 19 en 20 mei

Dutch Technology Week

Van 15 t/m 20 mei 2017 vindt voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. De high tech industrie levert heel veel topprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.
KempenTech is onderdeel van de Dutch Technology Week en laat zien dat de slimme maakindustrie in de Brabantse Kempen een grote bijdrage levert aan de High Tech industrie in Nederland.