Ruim 35 bedrijven aanwezig op techniekfeest KempenTech

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech, het techniekevenement op het Kempisch Bedrijvenpark tijdens de Dutch Technology Week. Vooruitstrevende bedrijven laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien. Hun topprestaties staan tijdens KempenTech in de spotlight voor een breed publiek.

Ruim 35 Kempische bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor KempenTech en nieuwe aanmeldingen stromen binnen. Ze halen alles uit de kast om er een indrukwekkend techniekfeest van te maken. Op www.kempentech.nl worden alle deelnemers gepresenteerd.

Van Empel en ISK

ISK de KempenOok van Empel treft u weer aan op de vloer van Kempentech. Dit keer hebben wij er echter voor gekozen extra aandacht te vragen voor onze betrokkenheid bij Inkoopsamenwerking De Kempen (ISK). In een ruime stand, gesitueerd aan het horecaplein, informeren wij u onder de veelzeggende slogan: “Hoe fit is jouw onderneming” over alle mogelijkheden die wij u en uw bedrijf kunnen bieden.

ISK Lunchbijeenkomst op KempenTech

Inkoop Samenwerking de Kempen nodigt haar deelnemers (leden van OVBRM, POB (BOC, VOL, OVW), IGE en OBGB) uit voor een ISK Lunchbijeenkomst in de KempenTech tent op het Kempisch Bedrijvenpark op vrijdag 8 juni 2018.
Deelnemers zijn van harte welkom om vanaf 12:00 uur (tot 13:30 uur) met de medewerkers van ISK van een smakelijke lunch te genieten en met elkaar te netwerken. Tevens kunt u op dat moment een bezoek brengen aan de ISK-stand, die door ISK en haar leveranciers wordt bemand.
Aanmelden is mogelijk door middel van een e-mail (uiterlijk 1 juni 2018) naar info@iskempen.nl d.m.v. vermelding van bedrijfsnaam, naam aanwezigen en ondernemersvereniging waar u lid van bent.

Deelnemers Kempentech

Willems Baling Equipment presenteert zich dit jaar voor het eerst op KempenTech. Het bedrijf uit Bladel gaat verplaatsen naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert en wil jongeren kennis laten maken met het bedrijf en de techniek. “We willen jongeren met name aansporen om een praktische opleiding te kiezen. Ook ouders willen we ervan overtuigen dat een praktische opleiding erg interessant kan zijn voor hun kinderen”.
Op KempenTech bouwt Willems Baling Equipment een klein deel van een verpakkingslijn op. Met de Kawasaki CP180 robot laat men zien hoe verpakte producten volautomatisch op een pallet worden gestapeld.

Ook HAPERT Aanhangwagens is aanwezig op KempenTech. Dit bedrijf is al geruime tijd de marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens met een eigen kenteken. “Door slim te produceren, onze innovatie en ondernemerschap zijn we toonaangevend in de aanhangwagenbranche”. Op Kempen-Tech gaat HAPERT Aanhangwagens de helft van een oude aanhangwagen nieuw leven inblazen. Dit doen ze door simpelweg een aantal onderdelen te vervangen. Een oude aanhangwagen wordt voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe borden, nieuwe verlichting, een nieuw wiel etc. Het chassis (onderstel) van de aanhangwagen blijft intact. De bezoekers van KempenTech kunnen hierbij helpen!

MS Schippers wil op KempenTech graag inspirerende mensen ontmoeten en hen laten zien hoe dit Kempische bedrijf de wereld verovert op het van het gebied van veehouderij. Op KempenTech neemt MS Schippers je mee in hun wereld door middel van Virtual Reality brillen. Daarnaast presenteren ze de (internationale) carrièremogelijkheden bij MS Schippers. Hoe ver kom jij met Gezond Boeren Verstand?

KempentechGeïnteresseerde (techniek)bedrijven uit de Kempen die zich ook willen presenteren op KempenTech kunnen zich nog aanmelden via de website www.kempentech.nl/aanmelden.

Werken in de Kempen Banenbeurs

Carrièremogelijkheden zijn er te over op de Werken in de Kempen Banenbeurs. Tientallen werkgevers uit de regio zijn er aanwezig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Andersom kunnen werkzoekenden een CV check laten doen, profielfoto’s laten maken door een professionele fotograaf, rondneuzen in het enorme vacature-aanbod en potentiële werkgevers de hand schudden.

Op zaterdag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur zijn families en geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen in de keuken van het Kempisch bedrijfsleven en de bruisende arbeidsmarkt in de regio. Interessant voor een breed publiek omdat er naast technische bedrijven ook werkgevers staan uit andere sectoren zoals de zorg of dienstverlening. Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog aanmelden via info@werkenindekempen.nl of via 0497 21 00 26.

Onderwijsprogramma

Net als voorgaande edities wordt er voor de leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs op vrijdag 8 juni weer een onderwijsprogramma georganiseerd. Leerlingen van de Kempische basisscholen en het Pius-X College, Rythovius College en het Kempenhorst College, worden uitgenodigd om op een leuke manier te ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Leerlingen brengen met bedrijfsfilmpjes in beeld hoe leuk technische beroepen kunnen zijn bij (Kempi-sche) bedrijven en ze maken een tour door de tent langs allerlei leuke, opmerkelijke, interessante tech-niekactiviteiten. Zij mogen zelf ook werken aan activiteiten die door techniekcoaches en leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn opgezet. Het programma is besloten en slechts op uitnodiging voor kinderen te bezoeken..