Serv Slijpen ontvangt op de foto het “Echte preventie” certificaat, Serv is één van de initiatiefnemers van het traject “vervangend werk”.

“Echte Preventie” certificaat Servatius

Enkele maanden geleden (voor de COVID-19) heeft Dré namens ‘van Empel Inspecties en Advisering’ het tweede “Echte Preventie” certificaat uitgereikt aan Servatius Maastricht. Hiernaast mochten we ook aan vier medewerkers een certificaat overhandigen voor afronding van de opleiding tot NEN 8025 inspecteur.

Servatius is twee jaar geleden gestart om enkele medewerkers in te gaan zetten als inspecteur NEN 8025. Dit zijn inspecties die wij voor hun uitvoeren aan hun woningbestand (huurwoningen). Dit betreft ongeveer 1500 woningen per jaar. De medewerkers die opgeleid zijn hebben op deze wijze hun baan veilig kunnen stellen. Een mooi gebaar van een werkgever in het kader van vervangend werk. De opleiding is in samenwerking uitgevoerd met Woningadvies Nederland. Een gewaardeerde partner van ‘van Empel Inspecties en Advisering’.

De zorg voor de medewerkers en de zorg voor bewoners heeft mij doen besluiten dat dit een uitzonderlijk traject is geweest, waarin een werkgever een stapje verder is gegaan waar andere wellicht gestopt zouden zijn.

Wij zijn trots hier bij betrokken waren.