Nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijnen

By 31 maart 2021Geen categorie
Efficiency Scale

Wat betekenen de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn voor u?

Sinds vorig jaar is de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPDB III) omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar op 1 januari 2022 de nieuwe Omgevingswet bij. Samen zijn dit twee veranderingen die voor uw installaties en installatieverantwoordelijken zeer ingrijpend kunnen zijn. Daarom organiseren wij op 14 april een webinar kennissessie. Hierin praten onze experts Drรฉ Timmermans en Michael Kuylaars u bij over wat dit voor u gaat betekenen. Is uw bedrijf klaar voor deze nieuwe wet- en regelgeving? Na onze kennissessie weet u het antwoord op die vraag!

Nieuwe Omgevingswet

Wat gebeurt er met het Bouwbesluit en het Activiteitenbesluit? Wat zijn termen zoals โ€˜Besluit activiteiten leefomgeving (BAL)โ€™ of โ€˜Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL)โ€™? Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over onderwerpen die op dat moment actueel of aanstaande zijn. We merken dat er rondom de nieuwe Omgevingswet en EPBD III-richtlijn veel onduidelijkheid heerst.
Mensen vragen zich af hoe zij hier invulling aan moeten geven, wie dat moet doen, en over welke certificeringsregelingen zij dienen te beschikken. Wij nemen u mee in deze transitie die valt onder de nieuwe Omgevingswet en vertellen u waar u als installatie-eigenaar, beheerder en ontwerper aan dient te voldoen.

EPBD III-richtlijn

Vorig jaar is de nieuwe Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) richtlijn omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Deze maatregelen bestaan uit drie pijlers:

  • Aanvullende eisen voor de energiezuinigheid van installaties in gebouwen;
  • Aangepaste keuringsverplichtingen voor verwarmingen en airconditioning;
  • Uitbreiding laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de energie-efficiรซntie van gebouwen te verbeteren. Welke gevolgen heeft dit voor u?

Kennissessie op 14 april

Onze digitale kennissessie is erop gericht om u wegwijs te maken in de regelgeving rondom de nieuwe Omgevingswet en de EPBD III-richtlijn. We gaan in op veelvoorkomende vragen rondom deze onderwerpen, de nieuwste technische ontwikkelingen, en welke gevolgen dat voor u heeft. Graag willen wij u inspireren en tips geven die de veiligheid van uw bedrijf ten goede komen. Na onze kennissessie heeft u de kennis om in kaart te brengen wat de gewijzigde wetgeving en richtlijnen voor uw bedrijf betekenen.

Aanmelden voor de webinar kan via deze link. De kennissessie vindt plaats op woensdag 14 april van 11.00 tot 12.00 uur. De kennissessie is eenvoudig te volgen vanaf uw telefoon, laptop of tablet. Wanneer u zich ingeschreven heeft ontvangt u nadere inloggegevens waarmee u op 14 april direct kunt inhaken. De Omgevingswet en EPDB III-richtlijnen bezorgen menig ondernemer de nodige vragen; na onze kennissessie kunt รบ in ieder geval aan de slag. Mogen wij op uw aanwezigheid rekenen?