Partner aan het woord: Kropman Installatietechniek B.V.

By 24 februari 2021Overig
VEIA - klantcase Kropman Raoul Tangerink

Kropman Installatietechniek B.V. heeft als missie gebouwen groener, gezonder en efficiënter te maken. In een duurzame werkomgeving voelen mensen zich prettig en kunnen zij optimaal presteren! Kropman kan haar klanten op diverse manieren ondersteunen: van ontwerp en realisatie tot beheer en exploitatie. Van Empel Inspecties en Advisering werkt met Kropman samen door middel van een raamcontract. Hoofd inkoop Raoul Tangerink vertelt u graag hoe deze samenwerking eruitziet.

Kunt u iets vertellen over wat Kropman Installatietechniek doet en wat uw rol daarin is?

“Mijn naam is Raoul Tangerink, hoofd inkoop bij Kropman. Wij adviseren, leveren, monteren en onderhouden gebouwgebonden installaties. Denk aan klimaatinstallaties, elektrotechnische installaties en automatisering. Wij zijn vooral actief in de utiliteitsbouw, gezondheidszorg, farmacie en industrie, zowel nieuwbouw als bestaande panden. In mijn rol als hoofd inkoop ben ik (mede) verantwoordelijk voor het aantrekken van goederen en diensten, zoals de inspecteurs van Van Empel Inspecties en Advisering.”

Hoe is jullie samenwerking met van Empel Inspecties en Advisering ontstaan?

“We werkten al langer samen, maar op een gegeven moment zijn we de mogelijkheid gaan onderzoeken om meer samen te werken. Zodoende hebben we een raamcontract opgesteld. In zulke constructies nemen wij afspraken op over bijvoorbeeld risico’s, logistiek en facturering. Op deze manier is onze samenwerking effectiever. Je weet wat je aan elkaar hebt.”

In hoeverre is de samenwerking van meerwaarde voor Kropman?

“Wij werken voor diverse klanten die allemaal hun eigen eisen hebben aan de dienst die ze bij ons afnemen. Los van vigerende wet- en regelgeving en van toepassing zijnde normeringen kun je dan denken aan hoe snel een storing opgelost dient te zijn, hoe snel de rapportage ingeleverd dient te zijn, of hoe snel we gefactureerd dienen te hebben. Dit soort eisen worden vastgelegd in een raamcontract. Wanneer wij van Empel Inspecties en Advisering inschakelen weten zij welke eisen een specifiek klant stelt. Van Empel gaat altijd op zoek naar een oplossing waarmee ze ons zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Als ze aan een bepaalde eis niet zouden voldoen lossen ze dat op.”

Hoe kijkt u tegen van Empel Inspecties en Advisering aan?

“Het bedrijf is echt een specialist op het gebied van inspecties. Sterker nog, ze worden steeds meer een autoriteit in hun vakgebied. Ze pakken nieuwe Scopes vlot op en voegen die toe aan hun portfolio. Als inkoper heb je het liefst met zo min mogelijk partijen van doen; daarom is het prettig dat van Empel Inspecties en Advisering alles in huis heeft. Dat ze met van Empel Opleidingen en Training ook educatief bezig zijn vind ik ook een toegevoegde waarde.”

Hoe ziet u de samenwerking in de toekomst voor zich?

“Wij staan niet graag stil – er zijn altijd verbeteringen mogelijk. In dat opzicht sluit van Empel Inspecties en Advisering goed bij ons aan; het is een partij die meegaat met ontwikkelingen in de sector. Ook voor hen is stilstand achteruitgang, dus lopen ze liever voorop.”